Marinen forberedt på ny flåtebording

  Tirsdag 31. mai er det ett år siden ni tyrkiske statsborgere døde om bord i skipet Mavi Marmara. De ble drept da tyrkiske terrorister angrep israelske marinesoldater i det de bordet båten. Skipet var en del av en skipsflåte som ønsket å bryte den israelske sjøblokaden av Gaza-stripen. Nå planlegges en ny liknende flåteaksjon. En offiser fra den israelske marinen forteller til Jerusalem Post at de er klare til å borde nye skip som forsøker å ta seg inn i farvannet utenfor Gaza. - Vi vil beordre skip til å stanse. Men om de ikke gjør det, vil vi avskjære og borde dem, forklarer han. Skipsflåten på rundt 15 skip skal etter planen seile mot Gaza-stripen i slutten av juni.

  «Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

  Tirsdag 31. mai er det ett år siden ni tyrkiske statsborgere døde om bord i skipet Mavi Marmara. De ble drept da tyrkiske terrorister angrep israelske marinesoldater i det de bordet båten. Skipet var en del av en skipsflåte som ønsket å bryte den israelske sjøblokaden av Gaza-stripen.
  Nå planlegges en ny liknende flåteaksjon. En offiser fra den israelske marinen forteller til Jerusalem Post at de er klare til å borde nye skip som forsøker å ta seg inn i farvannet utenfor Gaza.
  – Vi vil beordre skip til å stanse. Men om de ikke gjør det, vil vi avskjære og borde dem, forklarer han.
  Skipsflåten på rundt 15 skip skal etter planen seile mot Gaza-stripen i slutten av juni.
  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Ingen artikler å vise