Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Noam Shalit saksøker Hamas i Frankrike

Mandag gikk Noam Shalit til distriktsdomstolen i Paris og leverte sitt offisielle søksmål mot Hamas. Det skjer 1.807 dager etter at hans sønn og IDF-soldat Gilad ble kidnappet av terrorister på Gaza-stripen. Shalit senior ber det franske rettsvesenet om å etterforske saken og reise sak mot terrorgruppen.
– Jeg vet enda ikke helt hva vi kan oppnå med dette. Men jeg kan ikke gjøre annet enn å forsøke alt, og holde fast ved ethvert håp, innrømmet han til pressen som hadde møtt opp utenfor rettslokalet.
Noam Shalit er både israelsk og fransk statsborger. Han har reist et søksmål kalt ”porter plainte contre x”, som rettes mot ukjente gjerningsmenn. Men søksmålet hans identifiserer tydelig Hamas som den organisasjonen som stod bak kidnappingen.
I Frankrike kan domstolene etterforske forbrytelser begått mot franske statsborgere i utlandet. De kan også reise sak mot og prøve personer for retten selv om de ikke er franske statsborgere. Dersom et land eller en gruppe ikke samarbeider med etterforskningen eller skjuler mistenkte, kan man utlyse sanksjoner.
– Nå som søksmålet er reist vil det trolig bli oppnevnt en dommer innen få dager som vil etterforske saken, forklarer Shalit-familiens franske advokat Patrick Klugman.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart