Peres: – Israel kan opphøre som jødisk stat

  Jeg er bekymret for den vedvarende stansen i fredssamtalene. Jeg er bekymret for at Israel vil ende opp som en binasjonal stat. Vi er i ferd med å krasje inn i veggen. Vi galopperer i full fart mot en situasjon hvor Israel vil slutte å eksistere som en jødisk stat, hevdet president Shimon Peres denne uken overfor besøkende. Han er redd for Israels framtid dersom ikke forhandlingene gjenopptas mellom Ramallah og Jerusalem. - Den som aksepterer prinsippet om grensene fra 1967 vil motta internasjonal støtte. De som nekter å godta disse vil miste verden, sa Peres. Den israelske regjeringen ønsker ikke å forhandle med 1967-grensene som utgangspunkt for samtalene, fordi de mener grensene er "uforsvarbare". Presidenten ønsker ikke å gå offentlig ut mot statsminister Benjamin Netanyahu, som han er dypt uenig med, på grunn av sin posisjon. Det er ikke knyttet politisk makt til presidentstillingen i Israel, slik som i USA. Presidenten skal fungere som et nasjonalt samlende overhode hevet over politikken.

  «Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

  Jeg er bekymret for den vedvarende stansen i fredssamtalene. Jeg er bekymret for at Israel vil ende opp som en binasjonal stat. Vi er i ferd med å krasje inn i veggen. Vi galopperer i full fart mot en situasjon hvor Israel vil slutte å eksistere som en jødisk stat, hevdet president Shimon Peres denne uken overfor besøkende.
  Han er redd for Israels framtid dersom ikke forhandlingene gjenopptas mellom Ramallah og Jerusalem.
  – Den som aksepterer prinsippet om grensene fra 1967 vil motta internasjonal støtte. De som nekter å godta disse vil miste verden, sa Peres.
  Den israelske regjeringen ønsker ikke å forhandle med 1967-grensene som utgangspunkt for samtalene, fordi de mener grensene er “uforsvarbare”. Presidenten ønsker ikke å gå offentlig ut mot statsminister Benjamin Netanyahu, som han er dypt uenig med, på grunn av sin posisjon. Det er ikke knyttet politisk makt til presidentstillingen i Israel, slik som i USA. Presidenten skal fungere som et nasjonalt samlende overhode hevet over politikken.



  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Ingen artikler å vise