Peres: – Israel kan opphøre som jødisk stat

  Jeg er bekymret for den vedvarende stansen i fredssamtalene. Jeg er bekymret for at Israel vil ende opp som en binasjonal stat. Vi er i ferd med å krasje inn i veggen. Vi galopperer i full fart mot en situasjon hvor Israel vil slutte å eksistere som en jødisk stat, hevdet president Shimon Peres denne uken overfor besøkende. Han er redd for Israels framtid dersom ikke forhandlingene gjenopptas mellom Ramallah og Jerusalem. - Den som aksepterer prinsippet om grensene fra 1967 vil motta internasjonal støtte. De som nekter å godta disse vil miste verden, sa Peres. Den israelske regjeringen ønsker ikke å forhandle med 1967-grensene som utgangspunkt for samtalene, fordi de mener grensene er "uforsvarbare". Presidenten ønsker ikke å gå offentlig ut mot statsminister Benjamin Netanyahu, som han er dypt uenig med, på grunn av sin posisjon. Det er ikke knyttet politisk makt til presidentstillingen i Israel, slik som i USA. Presidenten skal fungere som et nasjonalt samlende overhode hevet over politikken.
  ISRAEL ER UNDER ANGREP!

  Jeg er bekymret for den vedvarende stansen i fredssamtalene. Jeg er bekymret for at Israel vil ende opp som en binasjonal stat. Vi er i ferd med å krasje inn i veggen. Vi galopperer i full fart mot en situasjon hvor Israel vil slutte å eksistere som en jødisk stat, hevdet president Shimon Peres denne uken overfor besøkende.
  Han er redd for Israels framtid dersom ikke forhandlingene gjenopptas mellom Ramallah og Jerusalem.
  – Den som aksepterer prinsippet om grensene fra 1967 vil motta internasjonal støtte. De som nekter å godta disse vil miste verden, sa Peres.
  Den israelske regjeringen ønsker ikke å forhandle med 1967-grensene som utgangspunkt for samtalene, fordi de mener grensene er “uforsvarbare”. Presidenten ønsker ikke å gå offentlig ut mot statsminister Benjamin Netanyahu, som han er dypt uenig med, på grunn av sin posisjon. Det er ikke knyttet politisk makt til presidentstillingen i Israel, slik som i USA. Presidenten skal fungere som et nasjonalt samlende overhode hevet over politikken.

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Ingen artikler å vise