Vi vil la gjerdet gå nærmere den grønne linje

  Det israelske forsvarsdepartementet tegner nå om deler av sikkerhetsgjerdet trasé på Vestbredden. - Vi ser på muligheter til å la gjerdet gå nærmere den grønne linje, bekrefter Gideon Meir, som er visedirektør i utenriksdepartementet. Avgjørelsen skal være uavhengig av forrige ukes domsavsigelse i Haag, hvor sikkerhetsgjerdet ble dømt ulovlig. Israel forholder seg til sin egen høyesteretts domsavsigelse. Denne dommen gir en klar juridisk begrunnelse for forsvarstiltaket, men påpeker at rettighetene til palestinerne som lever langs traséen må bli balansert mot Israels sikkerhetsbehov. En traséendring er kun aktuelt for de deler av sikkerhetsgjerdet som ennå ikke er bygget. (14.07.04)

  Det israelske forsvarsdepartementet tegner nå om deler av sikkerhetsgjerdet trasé på Vestbredden.
  – Vi ser på muligheter til å la gjerdet gå nærmere den grønne linje, bekrefter Gideon Meir, som er visedirektør i utenriksdepartementet. Avgjørelsen skal være uavhengig av forrige ukes domsavsigelse i Haag, hvor sikkerhetsgjerdet ble dømt ulovlig. Israel forholder seg til sin egen høyesteretts domsavsigelse. Denne dommen gir en klar juridisk begrunnelse for forsvarstiltaket, men påpeker at rettighetene til palestinerne som lever langs traséen må bli balansert mot Israels sikkerhetsbehov.
  En traséendring er kun aktuelt for de deler av sikkerhetsgjerdet som ennå ikke er bygget. (14.07.04)

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelDød kropp til Israel som organgiver
  Neste artikkelTo israelere lettere skadet
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise