Bombe i Istanbul var angrepsforsøk fra Hizbollah mot israelsk generalkonsul

  Etter terrorbomben som ble utløst i Istanbul i slutten av mai, pekte tyrkiske myndigheter en anklagende pekefinger mot den kurdiske organisasjonen PKK. I dag kommer den italienske avisen Corriere della Sera med en alternativ forklaring. - Angrepet ble utført av Hizbollah på oppdrag av Iran, og målet var den israelske generalkonsulen Moshe Kimhi, skriver avisen. Motivet bak angrepet skal ha vært å hevne drapet på Irans atomekspert Masoud Ali Muhammedi i Teheran i 2010, et drap iranerne hevder Mossad stod bak. Ifølge reportasjen skal iranernes angrepsplaner i Istanbul ha mislykkes på grunn av mottiltak gjennomført av den israelske diplomaten og tyrkisk etterretning. Åtte personer ble skadet i eksplosjonen. Bomben var skjult i en motorsykkel. Israelske myndigheter har avvist å kommentere saken overfor den italienske avisen. Kilder i den tyrkiske etterretningen avviser å kommentere rapporten. "Israel gjennomfører lignende desinformasjonskampanjer i aviser av og til," sier en kilde til den tyrkiske avisen Hurriyet.

  Etter terrorbomben som ble utløst i Istanbul i slutten av mai, pekte tyrkiske myndigheter en anklagende pekefinger mot den kurdiske organisasjonen PKK. I dag kommer den italienske avisen Corriere della Sera med en alternativ forklaring.
  – Angrepet ble utført av Hizbollah på oppdrag av Iran, og målet var den israelske generalkonsulen Moshe Kimhi, skriver avisen. Motivet bak angrepet skal ha vært å hevne drapet på Irans atomekspert Masoud Ali Muhammedi i Teheran i 2010, et drap iranerne hevder Mossad stod bak.
  Ifølge reportasjen skal iranernes angrepsplaner i Istanbul ha mislykkes på grunn av mottiltak gjennomført av den israelske diplomaten og tyrkisk etterretning.
  Åtte personer ble skadet i eksplosjonen. Bomben var skjult i en motorsykkel.
  Israelske myndigheter har avvist å kommentere saken overfor den italienske avisen. Kilder i den tyrkiske etterretningen avviser å kommentere rapporten. «Israel gjennomfører lignende desinformasjonskampanjer i aviser av og til,» sier en kilde til den tyrkiske avisen Hurriyet.

  ---------

  Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

  Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
  Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

  Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


  Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

  Forrige artikkelSyria fortsetter å overføre Scud-raketter til Hizbollah
  Neste artikkelBoikott av Israel er ulovlig også i Norge
  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

  Ingen artikler å vise