Amerikanske muslimer ber Hamas frigi Shalit

  Framstående amerikanske muslimer, blant dem to kongressmedlemmer, har sendt et brev til Hamas-leder Khaled Mashaal hvor de ber ham frigjøre den israelske soldaten Gilad Shalit. – Vi skriver til deg under denne hellige Ramadan måneden, som muslimsk-amerikanske ledere og lærde rundt forbi i USA. Nå som muslimer over hele verden reflekterer over sin tro og […]

  Framstående amerikanske muslimer, blant dem to kongressmedlemmer, har sendt et brev til Hamas-leder Khaled Mashaal hvor de ber ham frigjøre den israelske soldaten Gilad Shalit.
  – Vi skriver til deg under denne hellige Ramadan måneden, som muslimsk-amerikanske ledere og lærde rundt forbi i USA. Nå som muslimer over hele verden reflekterer over sin tro og strever etter en dypere hengivenhet i sin tro under denne velsignede måneden, ber vi deg om å handle på ditt høyere kall til veldedighet og medlidenhet, ved å frigi den israelske korporalen Gilad Shalit, heter det i brevet.
  Blant dem som har satt sitt navn på dokumentet er Minnesotas representant Keith Elison og Indianas representant Andre Carson, tidligere ambassadør for Pakistan Akbar Ahmed og imam Abdullah Antepli fra Duke universitet.
  – Vi mener at Hamas’ tøffe behandling og fem år lange fengsling av Shalit er feil. Ved mange anledninger har Hamas ytret sin motstand mot urettferdige fengslinger. Dere har understreket at Israels fengsling av tusenvis av palestinere, inkludert kvinner og barn som blir innesperret i måneder eller år, noen ganger under tøffe forhold eller uten virkelig adgang til en rettferdig rettsprosess, er feil, mener brevets forfattere.
  – Som muslimer er vi veiledet av tradisjonen til profeten, fred være med ham. Han lærer oss å følge en høyere etisk og moralsk standard og til å sette eksempel når det gjelder rettferdighet og nåde, selv mot fiender og krigsfanger. Kampen for palestinske rettigheter og selvbestemmelse må være basert på denne etiske og moralske standard, skriver de.
  – Hamas’ inhumane fengsling av Shalit undergraver det palestinske folkets legitime aspirasjoner etter menneskerettigheter og deres egen stat, som eksisterer i fred og sikkerhet med Israel.

  Forrige artikkelEgyptiske styrker i kamp mot Jihad-celler
  Neste artikkelKonfliktoppgjør i Norge og Israel
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
  - Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -