IDF trener bosettere før september

  De israelske forsvarsstyrkene har utarbeidet et detaljert reglement hvor de definerer den “røde linje” som må krysses før soldater kan begynne å skyte mot palestinske demonstranters føtter. Reglene er utarbeidet i forkant av opprør som man frykter vil komme i forbindelse med FNs behandling av en palestinsk stat i september. IDF har utstyrt bosettere med […]

  De israelske forsvarsstyrkene har utarbeidet et detaljert reglement hvor de definerer den “røde linje” som må krysses før soldater kan begynne å skyte mot palestinske demonstranters føtter. Reglene er utarbeidet i forkant av opprør som man frykter vil komme i forbindelse med FNs behandling av en palestinsk stat i september.
  IDF har utstyrt bosettere med tåregass og sjokkgranater, for å hjelpe dem til å kunne forsvare seg selv.
  Ifølge dokumentet vil opprørene stort sett skje i form av “offentlig uorden”. Palestinere vil “marsjere mot viktige veikryss, israelske bosetninger og utdannelsessentre”. IDF frykter også at demonstranter vil forsøke å “ødelegge symboler til staten Israel”. I tillegg frykter de at det kan oppstå skuddvekslinger og terrorangrep.

  Forrige artikkel– Ulovlig å anerkjenne “1967-grenser”
  Neste artikkelKuwait avviser søksmål mot Israel
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
  - Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -