Libanon: – Israels maritime grenser truer fred

  Den libanesiske regjeringen har advart FN om at Israels foreslåtte maritime grenser mot landet truer sikkerheten og freden. I et brev Libanons utenriksminister Adnan Mansor sendte til FNs generalsekretær Ban Ki-moon heter det at Libanon eier de nordligste delene av områdene som Israel fastslår er sine. – Israel gjør krav på ytterpunkter av Libanons eksklusive […]

  Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!

  Den libanesiske regjeringen har advart FN om at Israels foreslåtte maritime grenser mot landet truer sikkerheten og freden. I et brev Libanons utenriksminister Adnan Mansor sendte til FNs generalsekretær Ban Ki-moon heter det at Libanon eier de nordligste delene av områdene som Israel fastslår er sine.
  – Israel gjør krav på ytterpunkter av Libanons eksklusive økonomiske sone, en sone som gir landet rett til å utnytte sine maritime ressurser. Dette er et klart brudd på Libanons rettigheter […] over et område på rundt 860 kvadratkilometer og setter internasjonal fred og sikkerhet i fare, påstår Mansor.
  Israel har den siste tiden gjort store olje- og gassfunn, delvis i områder Libanon hevder sin rett over. Funnene vil gjøre den jødiske nasjonalstaten selvforsynt på gass og gi store eksportmuligheter. Jerusalem mener ingen av funnene går over på libanesisk side av havområdene, det vil si lenger nord enn Libanons sørlige landegrense ved Middelhavet.
  Siden Libanon og Israel ikke har diplomatiske forbindelser har landene aldri forhandlet fram noen bindende avtale om maritime grenser mellom de to naboene.

  Forrige artikkelVi gir ikke opp FN-medlemsskap
  Neste artikkelPalestinerne gjør alt for å unngå forhandlinger
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
  - Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -