USA forsøker å overbevise Sikkerhetsrådet

  USA ønsker å slippe og legge ned veto mot anerkjennelsen av en palestinsk stat i Sikkerhetsrådet. De forsøker derfor å overbevise minst seks andre nasjoner om at tiltaket er lite fruktbart. Søndag vil også medlemmene i Kvartetten møtes for å finne en måte å få palestinerne og Israel tilbake til forhandlingsbordet. De amerikanske diplomatene i New York har problemer med å se hvilke seks medlemsland som vil være rede til å stemme imot PAs plan, ettersom de fortsatt ikke har levert inn et formelt resolusjonsforsla til Sikkerhetsrådet. De fem landene som definitivt vil støtte palestinerne er Russland, Kina, Brasil, Sør Afrika og India. Derfor konsentrerer Washington seg først og fremst om de åtte gjenværende: Frankrike, Storbritannia, Tyskland, Bosnia, Portugal, Gabon, Columbia og Nigeria. Diplomatiske kilder sier til Yedioth Aharonoth at EU-landene og Bosnia er de vanskeligste å overbevise, selv om de fleste europeiske land er enige i at en anerkjennelse av statens grenser kun vil forverre situasjonen. Israel er selv involvert i disse diplomatiske skippertakene i dagene før avstemningen finner sted. Forsvarsminister Ehud Barak reiser søndag til henholdsvis New York og Washington for å delta i en rekke diplomatiske møter. Statsminister Benjamin Netanyahu skal holde en tale for Generalforsamlingen i FN fredag og vil forsøke å overbevise medlemslandene om det faktum at det var PA som forlot forhandlingene med Israel. Han skal trolig også møte USAs president Barack Obama neste uke.

  USA ønsker å slippe og legge ned veto mot anerkjennelsen av en palestinsk stat i Sikkerhetsrådet. De forsøker derfor å overbevise minst seks andre nasjoner om at tiltaket er lite fruktbart.
  Søndag vil også medlemmene i Kvartetten møtes for å finne en måte å få palestinerne og Israel tilbake til forhandlingsbordet. De amerikanske diplomatene i New York har problemer med å se hvilke seks medlemsland som vil være rede til å stemme imot PAs plan, ettersom de fortsatt ikke har levert inn et formelt resolusjonsforsla til Sikkerhetsrådet. De fem landene som definitivt vil støtte palestinerne er Russland, Kina, Brasil, Sør Afrika og India. Derfor konsentrerer Washington seg først og fremst om de åtte gjenværende: Frankrike, Storbritannia, Tyskland, Bosnia, Portugal, Gabon, Columbia og Nigeria.
  Diplomatiske kilder sier til Yedioth Aharonoth at EU-landene og Bosnia er de vanskeligste å overbevise, selv om de fleste europeiske land er enige i at en anerkjennelse av statens grenser kun vil forverre situasjonen.
  Israel er selv involvert i disse diplomatiske skippertakene i dagene før avstemningen finner sted. Forsvarsminister Ehud Barak reiser søndag til henholdsvis New York og Washington for å delta i en rekke diplomatiske møter. Statsminister Benjamin Netanyahu skal holde en tale for Generalforsamlingen i FN fredag og vil forsøke å overbevise medlemslandene om det faktum at det var PA som forlot forhandlingene med Israel. Han skal trolig også møte USAs president Barack Obama neste uke.  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Ingen artikler å vise