USA forsøker å overbevise Sikkerhetsrådet

  USA ønsker å slippe og legge ned veto mot anerkjennelsen av en palestinsk stat i Sikkerhetsrådet. De forsøker derfor å overbevise minst seks andre nasjoner om at tiltaket er lite fruktbart. Søndag vil også medlemmene i Kvartetten møtes for å finne en måte å få palestinerne og Israel tilbake til forhandlingsbordet. De amerikanske diplomatene i […]

  Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

  USA ønsker å slippe og legge ned veto mot anerkjennelsen av en palestinsk stat i Sikkerhetsrådet. De forsøker derfor å overbevise minst seks andre nasjoner om at tiltaket er lite fruktbart.
  Søndag vil også medlemmene i Kvartetten møtes for å finne en måte å få palestinerne og Israel tilbake til forhandlingsbordet. De amerikanske diplomatene i New York har problemer med å se hvilke seks medlemsland som vil være rede til å stemme imot PAs plan, ettersom de fortsatt ikke har levert inn et formelt resolusjonsforsla til Sikkerhetsrådet. De fem landene som definitivt vil støtte palestinerne er Russland, Kina, Brasil, Sør Afrika og India. Derfor konsentrerer Washington seg først og fremst om de åtte gjenværende: Frankrike, Storbritannia, Tyskland, Bosnia, Portugal, Gabon, Columbia og Nigeria.
  Diplomatiske kilder sier til Yedioth Aharonoth at EU-landene og Bosnia er de vanskeligste å overbevise, selv om de fleste europeiske land er enige i at en anerkjennelse av statens grenser kun vil forverre situasjonen.
  Israel er selv involvert i disse diplomatiske skippertakene i dagene før avstemningen finner sted. Forsvarsminister Ehud Barak reiser søndag til henholdsvis New York og Washington for å delta i en rekke diplomatiske møter. Statsminister Benjamin Netanyahu skal holde en tale for Generalforsamlingen i FN fredag og vil forsøke å overbevise medlemslandene om det faktum at det var PA som forlot forhandlingene med Israel. Han skal trolig også møte USAs president Barack Obama neste uke.

  Forrige artikkelUSA forsøker å overbevise Sikkerhetsrådet
  Neste artikkelDavutoglu: – Tyrkia ødela Israels NATO-ønske
  Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

  Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

  Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

  Belastes neste mobilregning

  Hjertelig takk for din støtte!

  Belastes neste mobilregning

  Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

  Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.