Intolerant skolepensum i Egypt

Institute for Monitoring Peace and Cultural Tolerance in School Education (IMPACT-SE) underesøker skolebøker i en rekke land og sammenligner dem etter kriterier som er satt opp av UNESCO (oganisasjon innenfor FN).

Institute for Monitoring Peace and Cultural Tolerance in School Education (IMPACT-SE) underesøker skolebøker i en rekke land og sammenligner dem etter kriterier som er satt opp av UNESCO (oganisasjon innenfor FN).

Tunisia
Tunisia var det første landet hvor det brøt ut uroligheter. Men vår kilde tror at det vil gå bra der etter hvert. For tunisierne lærer betydningen av å forhandle, å respektere andre og å holde fred. I forhold til Israel viser tunisiske lærebøker Israel på kartet.

Egypt
I Egypt er det verre. De egyptiske skolebøkene understreker ikke betydningen av demokrati og av å godta andre. Riktignok står det noe om toleranse mot den kristne, koptiske minoriteten i Egypt. Men i forhold til Israel blir Israels rett til å eksistere benektet. Det er ikke noe Israel på kartene. Bøkene inneholder også anti-jødisk materiale. Bøkene forherliger krig og å “ofre seg for hjemlandet”.

Andre land
Skolebøkene i de palestinske områdene ligger også langt under Israel og Tunisia i å uttrykke toleranse. Egypt, Saudi-Arabia og Syria ligger nær bunnen av skalaen, med Iran helt i bunnen.

Kilde: En artikkel på jpost.com av Lahav Harkov den 1. februar 2011 på grunnlag av stoff fra IMPACT-SE.

 

Forrige artikkelGalliano beklager antisemittiske uttalelser
Neste artikkelAbbas: – Vi vil ikke akseptere midlertidig avtale med Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no