1 av 3 palestinere støtter familiedrapet

32 prosent av palestinere på Vestbredden, Gaza-stripen og Jerusalem sier de støtter de brutale knivdrapene på den jødiske familien Fogel i Itamar på Vestbredden i mars.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

63 prosent sier de er imot.

I september 2009 sa 68 prosent av den muslimske befolkning blant palestinerne at “selvmordsangrep eller andre former for vold mot sivile mål” ofte eller noen ganger “kan godtas for å forsvare islam fra dets fiender”. Kun 17 prosent i de palestinske selvstyreområdene avviste selvmordsterror og vold mot sivile fullstendig.

Samme år ga 60 prosent av palestinerne på Gaza-stripen sin støtte til væpnede angrep mot sivile israelere.

Tallene etter Itamar-drapene blir presentert av det Palestinian Center for Policy and Survey Research, som har gjennomført en meningsmåling i samarbeid med Hebrew University i Jerusalem. Feilmarginen i undersøkelsen er 3 prosentpoeng. (Se alle resultater.)

Palestinsk terror mot Israel

Israelernes holdninger
Det er også gjort målinger på israelsk side i forbindelse med terrorangrepet i Itamar.

59 prosent av israelerne sier de går imot flere lettelser av sikkerhetstiltak på Vestbredden, som for eksempel fjerning av veisperringer. De siste årene har IDF fjernet et stort antall veisperringer for å gi økt bevegelsesfrihet for palestinere. Problemet er at dette også gir væpnede palestinere, som vil angripe israelske mål, økt bevegelsesfrihet. Til tross for Itamar-angrepet, sier 33 prosent av israelere at de støtter en politikk med flere lettelser på Vestbredden.

Noen ekstreme bosettere gjennomfører sine egne voldelige straffetiltak mot palestinske mål som en gjengjeldelse etter palestinske terrorangrep. Dette gir de kallenavnet “price tag” (prislapp). 74 prosent av israelerne sier de er imot dette, 16 prosent erklærer sin støtte.

63 prosent av israelerne sier de støtter en tøff politikk fra regjeringen mot ekstreme, voldelige bosettere på Vestbredden, selv om det kan resultere i en konfrontasjon. 30 prosent går imot.

Forrige artikkelShin Bet: – Fem Hamas-terrorister arrestert
Neste artikkel– Gjør dere kjent med fakta om Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.