Åpenhjertig iransk kvinne på israelsk tv

Illustrasjon: Abedin Taherkenareh, EPA
Illustrasjon: Abedin Taherkenareh, EPA

Propagandaen mot Israel er intens i landet, forteller den 40 år gamle kvinnen til Kanal 2. Myndighetene besøker ofte landsbygdene og sprer propaganda om det “sionistene” angivelig gjør. Ifølge Shaharanz tror som regel innbyggerne på det de hører, fordi de ikke har annen informasjon tilgjengelig.

Kvinnen fortalte også at de internasjonale handelssanksjonene mot Teheran har null effekt på atomprogrammet og myndighetene. Det var folk i gata som merket økonomien smuldre. Mens hun gråt delte hun en opplevelse med en liten gutt som ikke hadde nok penger til å kjøpe grønnsaker.

– Spøker du med oss?
– Israel eksisterer ikke i Iran, lo Shaharanz.

Hun skal ha forsøkt å ringe sin israelske Facebook-venninne og kontaktet sentralbordet for å bli satt over. Men de sa at det ikke fantes noe retningsnummer til Israel og spurte om hun spøkte med dem.

Fraktet med busser
Tidligere på dagen var det massedemonstrasjon til støtte for palestinerne i den iranske hovedstaden, der blant annet president Mahmoud Ahmadinejad nok en gang kalte Israel for en “kreftsvulst”. Menneskene som deltar blir fraktet med busser av myndighetene og har “ikke peiling på al Quds-dagen er for noe”, hevdet hun.

– Jeg har tilgang på informasjon fra resten av verden og snakker om dette med vennene mine. Men de fleste menneskene er uvitende i forhold til hva som skjer. Regimet ønsker å holde oss alle i sjakk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kunne vært venner
På spørsmål om hva hun ønsket å si til israelerne hjemme i sofaen, svarte Shaharanz:

– Jeg hater dere ikke […] Mitt folks hoder har blitt fylt opp av meningsløshet.

Hun trodde også iranere og israelere ville like hverandre veldig godt, dersom de bare fikk en anledning til å bli kjent med hverandre.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag