– Palestina er et arabisk land fra elven til havet

Førskolelæreren på en FN-skole i Nablus-området oppildner sine barn med kampropet: “Palestina er vårt fra elven til havet.” Palestinske fotballturneringer fortsetter å ære terrorister som har drept titalls israelere.

Skjermdump fra YouTube-klippet som viser hvordan palestinske skoleelever blir oppildnet av sin førskolelærer.
Skjermdump fra YouTube-klippet som viser hvordan palestinske skoleelever blir oppildnet av sin førskolelærer.

Et ferskt klipp publisert på YouTube viser en førskolelærer fra Balata i Nablus-området som snakker til en klasse med barn som ser ut til å være i 5-7 års alderen. Opptaket skal være gjort på en skole drevet av UNRWA, FN-organisasjonen som gir velferd til palestinske flyktningers etterkommere.

I begynnelsen av klippet ser man læreren fortelle barna hvilket offer Balata har betalt i palestinernes krig mot Israel. “Vi ofret martyrer! Fanger! Selvmordsbombere! Hus ble ødelagt!” skryter læreren.

– Hvem er i slekt med en martyr? Hvem har en far eller bror som er martyr eller i fengsel? spør hun barna.

Flere barn rekker opp hånda. “Hvorfor ble de martyrer?” spør læreren. Og hun svarer selv: “For å frigjøre Al-Aqsa og returnere til Haifa og Jaffa. Palestina er et arabisk land fra elven til sjøen.”

Barna svarer unisont, dette er et kamprop de har hørt før: “Palestina er et arabisk land fra elven til sjøen.” De ivrigste elevene svinger med knyttneven slik de har sett de voksne gjøre.

Kampropene fortsetter: “Vi vil ha Haifa, vi vil ha Akko! Vi skal ta Al-Aqsa! Palestina er vårt fra elven til havet!”

Se hele klippet her:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZG5jIsexy4I[/youtube]

Ifølge det israelske nyhetsstedet Walla News, skal statsminister Benjamin Netanyahu ha vist dette klippet til USAs utenriksminister John Kerry da han besøkte Israel i forrige uke.

Norske myndigheter gir hvert år omkring 200 millioner kroner til UNRWA.

 

Fotball-lag oppkalt etter terrorister

Den offisielle palestinske avisen Al-Hayat Al-Jadida har i oktober omtalt en palestinsk fotballturnering hvor lagene ble oppkalt etter terrorister med ansvar for drap på titalls israelere.

23. oktober omtalte avisen en turnering arrangert av Al-Quds universitetet i Abu Dis. Turneringen var oppkalt etter Younes Jahjouh, som ble drept i august 2013 da han deltok i konfrontasjon med israelske soldater som var kommet for å arrestere mistenkte i Kalandyia. De åtte lagene fra universitetet bar alle navnene til “martyrer”, inkludert Dalal Mughrabi (ledet terrorangrep i 1978 hvor 37 sivile israeler ble drept, 12 av dem barn), Yahya Ayyash (“Hamas-ingeniør” som bygde bomber til selvmordsterrorister som drepte titalls israelere) og Ghassan Kanafani (leder av terrororganisasjonen PFLP, som har gjennomført en rekke terrorangrep mot israelske sivile).

27. oktober omtalte avisen en annen turnering oppkalt etter terrorister, melder Palestinian Media Watch (PMW).

Forrige artikkel– Israel ønsker regional krig
Neste artikkelHanukka-markering i MIFF Østfold med foredrag av Reidun Bugge
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.