Gamle minner fra Gaza

Et av MIFFs nye medlemmer har erfaringer fra Gaza-stripen helt tilbake til slutten av 1950-tallet. Per Eiliv Moi kan fortelle om noe som allerede den gang bar i seg varsel om katastrofale resultater.

Skolebøkene til palestinske barn på FN-skoler forvrenger sannheten. (Foto: UNRWA Goes to war)
Skolebøkene til palestinske barn på FN-skoler forvrenger sannheten. (Foto: UNRWA Goes to war)
MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Per Eiliv Moi fra Røyse i Buskerud var blant 1500 medlemmer som meldte seg inn i Med Israel for fred (MIFF) under Gaza-krigen i juli og august.

I den forbindelse delte han erfaringer fra Gaza-stripen som går nesten 60 år tilbake i tid:

“Jeg husker med forferdelse det jeg opplevde i Gaza i 1957/1958 da jeg tjenestegjorde i UNEF. Det som gjorde mest inntrykk var de daglige skoleoppstillingene på en skole i nærheten av Beit Hanun der vi i stabskompaniet til DANOR bataljonen var forlagt. For oss var disse oppstillingene så fundamentalt ulike de fredelige oppstillingene i Norge. I Gaza så oppstillingene mer ut som militære bataljonsoppstillinger. Oppstillingene sluttet med en høylytt og unison besvergelse: “Vi sverger at vi ikke skal slå oss til ro før hver eneste jøde er drept eller drevet på havet.”

Jeg kan ikke arabisk, men jeg spurte de sivile arabiske leirarbeiderne i leiren vår hva som ble sagt under skoleseremonien, og det var de som forklarte meg hva innholdet i besvergelsen var.

Hvem som var ansvarlig for driften av skolen vet jeg ikke, men på et stort blått skilt ved skoleinngangen kunne en lese bokstavene UNRWA. Når barn inndoktrineres på denne måten må jo resultatet bli katastrofalt.”

Moi var norsk soldat i United Nations Emergency Force (UNEF), en styrke som ble opprettet etter Suez-krisen i 1956.

Hatopplæringen pågår fortsatt ved UNRWA-skoler på Gaza-stripen viser en fersk dokumentarfilm. UNRWA har rykket ut med en melding hvor de hevder anklagene i filmen er grunnløse.

Forrige artikkelFredelig på Tempelhøyden, steinkasting på Vestbredden
Neste artikkelHva er det vanligste guttenavnet i Israel?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -