Tramper på det israelske flagget

Signalverdien i bildet er klar: Fatah ønsker ikke å opprette et Fatah ved siden av et Israel, men på bekostning av et Israel. Teksten i det arabiske diktet er skremmende.

Skjermdump fra Fatah-bevegelsens offisielle Facebook-side.
Skjermdump fra Fatah-bevegelsens offisielle Facebook-side.

Fatah-bevegelsen til Mahmoud Abbas delte tirsdag 24. mars på sin offisielle Facebook-side et bilde av maskerte demonstranter som tramper på et israelsk flagg. Demonstrantene holder et palestinsk flagg over det israelske flagget, og det kan se ut som om de er i ferd med å dekke over det israelske flagget fullstendig. Symbolverdien er uansett klar: Fatah ønsker ikke å opprette et Palestina ved siden av et Israel, men på bekostning av et Israel.

Den arabiske teksten på bildet sier:

I Palestina er Jerusalem!

I Jerusalem – en demonstrasjon!

I demonstrasjonen – en ung mann!

I den unge mannen – et hjerte!

I hjertet – en kule!

I kulen – død!

I døden – martyrdom!

I martyrdom – Paradis!

I Paradis – nytelser!

Og om Allah vil, vil vi vende tilbake [til Palestina]!

Teksten er oversatt fra arabisk til engelsk av Palestinian Media Watch.

Fatah-bevegelsen til PA-president Mahmoud Abbas gir stadig hyllest av martyrdød i kamp mot Israel.

Forrige artikkel– Israels hånd er rakt ut i fred til palestinerne
Neste artikkelArabiske stater angriper opprørerne i Jemen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.