Norsk volleyballstjerne fordømmer Irans boikott av Israel

- Det verste jeg har sett av hat, sier Iver Horrem etter at Iran nektet å møte Israel til kamp. MIFF kan fortelle hvor hatet kommer fra.
Skjermdump fra Dagbladet.no 28. juli 2015.
Skjermdump fra Dagbladet.no 28. juli 2015.

I den siste Grand Slam-turneringen i sandvolleyball i Japan ble Iran trukket til å spille mot Israel i innledningen av turneringen. Men “Iran møtte plutselig ikke opp til kampen”, skriver Dagbladet.

– Jeg synes det er håpløst og det ødelegger sporten. Å blande politikk og idrett på denne måten er ikke bra. I løpet av mine 18 år i gamet har jeg aldri sett maken, sier den norske sandvolleyballspilleren Iver Horrem til Dagbladet.

– Det samme skjedde i Sør-Afrika for ikke lenge siden. Det spesielle er jo at det skjer hver gang Iran og Israel skal møte hverandre. Det er trist. Det er jo neppe spillerne selv som ønsker det, men det er folk høyere i systemet som bestemmer, fortsetter Horrem. “Dette er det verste jeg har sett av hat, og hører ikke hjemme noen steder.”

Det kan godt være at Irans spillere får instruksjoner fra høyere hold. Men hatet kommer fra et sted. Blant annet kommer det fra det iranske skolepensum.

Det iranske skolesystemet forbereder barn og unge til krig i islams navn. Hovedfienden er USA, “den store Satan”. Israel og jødene er “den lille Satan”. Til tross for Israels geografiske avstand til Iran, og selv om jødene er en ørliten minoritet i landet, har Israel og jødene en mer dominerende rolle i de iranske skolebøkene enn alle andre stater og etniske nabogrupper til sammen (når USA og Vesten blir holdt utenom). Israel har for eksempel en mer sentral plass i det iranske skoleverket enn Saddam Husseins Irak, som Iran var i krig med i åtte år. Les eksempler fra iranske skolebøker her.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise