Lærer opp barn til å bli martyrer

På åpen gate lærer sjeik Khaled Al-Mughrabi ved Al-Aqsa-moskeen opp muslimske barn i til å dø som martyrer i kampen for «islamske landområder».

Skjermdump fra Al-Msjed Al-Aqsas YouTube-kanal 26. juli 2015. (Via PMW)
Skjermdump fra Al-Msjed Al-Aqsas YouTube-kanal 26. juli 2015. (Via PMW)

Al-Aqsa moskeen i Jerusalem arrangerte minst  én sommerleir for barn denne måneden. Deler av leirens program fant sted i full offentlighet og med israelske soldater og tilfeldige forbipasserende som observatører, viser videoopptak.

Sjeik Khaled Al-Mughrabi underviste en gruppe med barn i alderen 7-12 år om hvor bra det er å bli martyr. Barna fikk blant annet vite at graden av belønning styres av hvorvidt man dør eller ikke i kampen for «islamsk land». Hvis du dør i kampen for «islamsk land» vil du bli titulert som en såkalt «Ribat-kriger» og du får gifte deg med 70 mørk-øyede (jomfruer). Skulle du overleve i jihad-kampen får du kun to stykker.

– Profeten taler om Ribat-krigeren som blir gjort til martyr… Han gifter seg med 70 mørk-øyde (jomfruer). Martyren får to, mens Ribat-krigeren får 70 av de mørk-øyde. Ribat-krigeren får 35 ganger mer enn en ordinær martyr, sier Al-Mughrabi på videoopptaket som ble publisert på Al-Msjed Al-Aqsas YouTube-kanal 26. juli. Innslaget er tolket til engelsk både av Memri og Palestinian Media Watch (PMW).

En forbipasserende arabisk mann avbrøt seansen til Al-Mughrabi og kritiserte ham for å si disse tingene til barn. Han hadde tilsynelatende lite å utsette på innholdet, men ga uttrykk for at dette passet bedre for voksne.

– Tror du at barna vil forstå det du sier om Ribat, martyriumet og de mørk-øyede? Du burde skamme deg min herre, en hvitskjegget mann som deg. Gi disse leksjonene til oss (voksne), ikke til barna. Se på disse barna. Fyller du hodene deres med dette?, sa mannen.

Sjeiken avviste kritikeren og ba ham om å holde seg unna. Han fikk hjelp av barna som ropte: “Allah er stor! Allah er stor! Med våre liv og vårt blod skal vi frigjøre Al-Aqsa!”

I oktober og november 2014 ble 11 israelere i Jerusalem-området drept av palestinske terrorister som brukte biler og kniver som våpen. Mahmoud Al-Habbash, rådgiveren til Mahmoud Abbas i religiøse saker, omtalte disse drapene som «Ribat» og forsikret palestinerne om at Abbas og de palestinske selvstyremyndighetenes ledere støtter dette:

«Vi kysser hver panne, hver hånd og til og med hver fot som utfører Ribat ved Al-Aqsa-moskeen og i Jerusalem… Vi står bak dem. Lederskapet står med dem. President Abbas hilste dem, oppmuntret dem og ba om mer Ribat fra dem». (De palestinske selvstyremyndighetenes offisielle TV-kanal 5. november 2014).

Les mer hos Palestinian Media Watch.

Forrige artikkel– De ønsker å tenne en religiøs krig
Neste artikkelHetebølge skaper problemer i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Organisasjonssekretær i Med Israel for fred (MIFF), medlem av MIFFs hovedstyre og leder i MIFF Oslo.