Kunne denne steinkastende dukken blitt en populær gave til barna?

Det israelske tollvesenet stanset en forsendelse av maskerte dukker med steiner i hendene.

4.000 slike steinkastende dukker ble forsøkt importert ulovlig til Vestbredden. (Foto: Skjermdump av video fra det israelske tollvesenet, via Israel Hayom)
4.000 slike steinkastende dukker ble forsøkt importert ulovlig til Vestbredden. (Foto: Skjermdump av video fra det israelske tollvesenet, via Israel Hayom)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Tirsdag oppdaget det israelske tollvesenet containere med 4.000 dukker i havnen i Haifa. Dukkene var på vei til de palestinske selvstyreområdene på Vestbredden. Men i motsetning til andre barneleker hadde disse dukkene et blodig budskap. Den høyre hånden på hver av dukkene er løftet, og i hånden holder dukken en stein. Hodet er maskert. Kroppen er ikledd det palestinske flaggets farger og påskrevet teksten: ”Jerusalem er vår. Jerusalem, her kommer vi.” Tollmyndighetene har konfiskert forsendelsen, fordi innholdet er egnet til å oppildne til vold.

Dukkene ble sendt fra De forente arabiske emirater. De var ikke klarert for import. Flere andre varer som ikke var oppgitt i tollpapirene, ble også funnet i den samme lasten.

– Vår daglige innsats for å stanse ulovlige forsendelser til Israel vil fortsette. Vi vil ha særlig fokus på å hindre innføring av våpen og produkter til bruk i oppildning til vold, særlig i lys av den siste tidens hendelser i regionen, sier lederen for tollstasjonen i Haifa, Yaacov Yahav, til Israel Hayom.

Fra 13. september og fram til dagen da dukkene ble funnet, var det blitt begått 89 knivangrep, 32 skyteangrep og 14 påkjørsler med bil i terrorbølgen mot israelere. 22 uskyldige er drept og 215 skadet. Opptøyer med steinkasting har forekommet så godt som daglig i hele denne perioden.

I sin ferske bok skriver TV2-journalisten Fredrik Græsvik: “Alle palestinske mødre og fedres mareritt var at sønnene deres skulle havne i sammenstøt med de israelske soldatene. Gjennom alle de årene jeg har dekket denne konflikten, har jeg aldri  hørt noen si at de vil at barna skal kaste stein mot soldatene.” Dukkefunnet til det israelske tollvesenet stiller påstanden i et enda mer underlig lys. Les MIFFs faktasjekk på Græsviks bok.

Forrige artikkelSylvi Listhaug drar til Israel for å la seg inspirere
Neste artikkelOdd Myrland i Harstad: Israels beste argumenter
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/