Barneskole i Gaza avsluttet skoleåret med oppvisning i drap, krig, terror og hat

Terrorgruppen Islamsk Jihad viste at de er godt i gang med å utdanne nye krigere.

Publikum følger med på barnas forestilling (Foto: Skjermdump fra video)
Publikum følger med på barnas forestilling (Foto: Skjermdump fra video)

En barneskole i bydelen Zeitun på Gazastripen avsluttet skoleåret denne helgen med et makabert skuespill – sannsynligvis i skolens auditorium – med lærere og mange publikummere til stede.

Skuespillet ble filmet og viser små gutter, trolig 6-7 år gamle, som “kriger” mot israelske soldater. Det var den israelske avisen Yedioth Ahronoth som tirsdag 31. mai omtalte saken.

I videoopptaket kan man se at barna er utstyrt med håndvåpen, militære kamuflasjeuniformer fra terrororganisasjonen Islamsk Jihad, hjelmer og annet militært utstyr, og at de beveger seg rundt på scenen mens det spilles dramatisk musikk til lyden av droner, skudd og eksplosjoner.

Publikum får se hvordan en av de palestinske guttene “angriper, skyter og dreper en israelsk soldat”.

Videoen viser også hvordan to gutter løper fram til det som skal forestille en israelsk stridsvogn, før de plasserer bomber på undersiden av den.

To gutter lader og avfyrer bombekastergranater, mens en annen gruppe krigere gjennomfører et stormangrep på en “israelsk militærbase”, der de kaster håndgranater og tar “en israelsk soldat” til fange. Scenen fylles av røyk.

To av guttene avfyrer granater (Foto: Skjermdump fra video)
To av guttene avfyrer granater (Foto: Skjermdump fra video)

En av guttene er utstyrt med et ekte GoPro-kamera, og man kan se i direktesendingen hvordan han opplever angrepet på den israelske militærbasen.

Det er kjent fra tidligere år at noen skoler på Gazastripen har skoleavslutninger av militær karakter, men dette skal være den første gangen at en slik velregissert forestilling på en barneskole, med bruk av pyrotekniske effekter og med grufulle drapshandlinger utført av smågutter, blir filmet og publisert.

En av lederne i Islamsk Jihad på Gaza-stripen, Khadar Habib, var til stede. Med de unge skuespillerne stående bak seg, takket han ledelsen på skolen. Ironisk nok avsluttet han med å si at barna i Gaza drømmer om å leve, leke, danse og synge, akkurat slik barn i andre land gjør.

Les også Iran har gjenopptatt finansiering av den palestinske terrororganisasjonen Islamsk Jihad.

Opptak fra skoleavslutningen (Video: Yedioth Ahronoth)

Forrige artikkelPayPal stenger konto for BDS Frankrike
Neste artikkel– De nye antisemittene slutter opp om BDS
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016.