Dette er Hamas’ nye sommerunderholdning for de unge

Gutten på bildet er et av barna i Gaza som denne sommeren blir sendt på leir for å oppleve en ekte terrortunnel fra innsiden. Se video fra Gazas nye ferieattraksjon.
Barn og unge i Gaza blir tatt med på krigsutstilling der de får besøke en ekte terrortunnel. (Foto: Skjermdump fra YouTube)
Barn og unge i Gaza blir tatt med på krigsutstilling der de får besøke en ekte terrortunnel. (Foto: Skjermdump fra YouTube)

I anledning at det er to år siden den forrige krigen mellom Hamas og Israel, har Hamas-myndighetene i Gaza åpnet en ny spesialutstilling denne sommeren, ifølge Times of Israel. Utstillingen skal vise hvilke metoder Hamas’ væpnede mannskaper bruker i kampen mot Israel, og den består blant annet av en våpensamling og en del av en underjordisk tunnel bygget av Hamas’ væpnede avdeling.

Hamas arbeider for å bygge ut slike tunneler under grensen mot Israel for at terrorister skal kunne infiltrere og angripe israelere. Det israelske forsvaret ødela 36 terrortunneler mellom Gaza og Israel under krigen sommeren 2014. Etter krigen gjorde Hamas det klart at de ville gjenoppbygge tunnelnettverket. I vår har IDF avdekket to tunneler som var ferdig gravd og endte opp på israelsk side av grensen. 14 tunneler har av ukjente årsaker rast sammen til nå i 2016.

Utstillingen er åpen for alle som er interesserte, og det er full adgang til å fotografere og filme. Mange palestinere har delt bilder på sosiale medier av våpenutstillingen. Slike bilder viser også grupper med barn og unge som besøker terrortunnelen mens de deltar på sommerleirer i regi av Hamas.

Hamas er fra før beryktet for å arrangere sommerleirer som består av ren opptrening til terror.

Sommerutstillingen befinner seg i bydelen Shejaya i Gaza by.

Hamas-talerøret Afaq har publisert en video som viser hvordan en gruppe barn utforsker tunnelen. Teksten i starten av videoen sier: ”Afaq Media kommer inn i en tunnel som ble bygget av Qassam-brigadene [Hamas’ væpnede avdeling] under en våpenutstilling i Shejaya under jubileet [for krigen].”

 

Her kan du se videoen fra den utstilte terrortunnelen:

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise