Iransk fornøyelsespark lærer opp barn til krig og terror mot Israel

I fornøyelsesparken ”Lekebyen for revolusjonære barn” er en dukke av Israel statsminister Benjamin Netanyahu ett av skytemålene.
Fra den iranske parken i Marshad (Foto: Memri)
Fra den iranske parken i Marshad (Foto: Memri)

En fornøyelsespark for barn i alderen 8 til 13 år er nylig blitt åpnet i Irans nest største by Mashhad. Den har gratis inngang.

I stedet for å hygge seg i berg og dalbaner kler barna i fornøyelsesparken seg heller opp i fullt kamputstyr, mens de holder falske AK-47 rifler i hendene. Barna tar del i kamper og læres opp i hvem som er den islamske republikkens svorne fiender – inkludert Israel, skriver Times of Israel.

På en av de mange postene blir barna oppfordret til å kaste baller på figurer av IS-krigere, mens på en annen post skytes det plastkuler på en plastdukke av det som skal forestille den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu, ifølge talsmannen med ansvar for parken.

Her kan barna trø på det israelske flagget (Foto: Memri)
Her kan barna tråkke på det israelske flagget (Foto: Memri)

– Barna går til ulike poster som skal forestille kamper mot fienden, og på noen poster lærer barna om enkle [kamp-] metoder som det å skyte med artillerigranater av plast mot det som skal forestille en fiende. Barna får også sikte og avfyre en rifle med plastkuler på [en dukke av] Netanyahu, og på det amerikanske og israelske flagget, fortalte direktør ved det iranske «Barnas og framtidens kultursenter», Hamid Sadeghi, til det iranske nyhetsbyrået Raja News. Dette nyhetsbyrået har nære forbindelser til den iranske revolusjonsgarden.

Intervjuet har blitt oversatt av Middle East Media Research (MEMRI).

– Med bind for øynene blir barna bedt om å kaste en ball på et israelsk flagg som er formet som et puslespill, rasere det, for så å sette sammen et puslespill av et iransk flagg. På denne posten lærer barna at det viktigste elementet for å oppnå seier er visdom og intelligens for å bekjempe fienden, la Sadeghi til.

To iranske barn kryper under piggtråd. "Kalasjnikov"-geværer hører med (Foto: Memri)
To iranske barn kryper under piggtråd. AK-47-rifler (Kalashnikov) hører med (Foto: Memri)

Barna kan også delta i aktiviteter som å klatre over vegger og krype under piggtråd. Alt dette foregår mens de ansatte roper ut ordrer, og lyden av maskingeværild høres fra høyttalere i bakgrunnen.

Fornøyelsesparken åpnet nylig opp igjen etter først å ha åpnet i fjor.

– Så langt har «Lekebyen for revolusjonære barn» hatt mange besøkende, forteller Sadeghi til det iranske nyhetsbyrået Raja.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise