Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Iransk fornøyelsespark lærer opp barn til krig og terror mot Israel

Fra den iranske parken i Marshad (Foto: Memri)
Fra den iranske parken i Marshad (Foto: Memri)
I fornøyelsesparken ”Lekebyen for revolusjonære barn” er en dukke av Israel statsminister Benjamin Netanyahu ett av skytemålene.

En fornøyelsespark for barn i alderen 8 til 13 år er nylig blitt åpnet i Irans nest største by Mashhad. Den har gratis inngang.

I stedet for å hygge seg i berg og dalbaner kler barna i fornøyelsesparken seg heller opp i fullt kamputstyr, mens de holder falske AK-47 rifler i hendene. Barna tar del i kamper og læres opp i hvem som er den islamske republikkens svorne fiender – inkludert Israel, skriver Times of Israel.

På en av de mange postene blir barna oppfordret til å kaste baller på figurer av IS-krigere, mens på en annen post skytes det plastkuler på en plastdukke av det som skal forestille den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu, ifølge talsmannen med ansvar for parken.

Her kan barna trø på det israelske flagget (Foto: Memri)
Her kan barna tråkke på det israelske flagget (Foto: Memri)

– Barna går til ulike poster som skal forestille kamper mot fienden, og på noen poster lærer barna om enkle [kamp-] metoder som det å skyte med artillerigranater av plast mot det som skal forestille en fiende. Barna får også sikte og avfyre en rifle med plastkuler på [en dukke av] Netanyahu, og på det amerikanske og israelske flagget, fortalte direktør ved det iranske «Barnas og framtidens kultursenter», Hamid Sadeghi, til det iranske nyhetsbyrået Raja News. Dette nyhetsbyrået har nære forbindelser til den iranske revolusjonsgarden.

Intervjuet har blitt oversatt av Middle East Media Research (MEMRI).

– Med bind for øynene blir barna bedt om å kaste en ball på et israelsk flagg som er formet som et puslespill, rasere det, for så å sette sammen et puslespill av et iransk flagg. På denne posten lærer barna at det viktigste elementet for å oppnå seier er visdom og intelligens for å bekjempe fienden, la Sadeghi til.

To iranske barn kryper under piggtråd. "Kalasjnikov"-geværer hører med (Foto: Memri)
To iranske barn kryper under piggtråd. AK-47-rifler (Kalashnikov) hører med (Foto: Memri)

Barna kan også delta i aktiviteter som å klatre over vegger og krype under piggtråd. Alt dette foregår mens de ansatte roper ut ordrer, og lyden av maskingeværild høres fra høyttalere i bakgrunnen.

Fornøyelsesparken åpnet nylig opp igjen etter først å ha åpnet i fjor.

– Så langt har «Lekebyen for revolusjonære barn» hatt mange besøkende, forteller Sadeghi til det iranske nyhetsbyrået Raja.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart