Iransk fornøyelsespark lærer opp barn til krig og terror mot Israel

I fornøyelsesparken ”Lekebyen for revolusjonære barn” er en dukke av Israel statsminister Benjamin Netanyahu ett av skytemålene.

Fra den iranske parken i Marshad (Foto: Memri)
Fra den iranske parken i Marshad (Foto: Memri)

En fornøyelsespark for barn i alderen 8 til 13 år er nylig blitt åpnet i Irans nest største by Mashhad. Den har gratis inngang.

I stedet for å hygge seg i berg og dalbaner kler barna i fornøyelsesparken seg heller opp i fullt kamputstyr, mens de holder falske AK-47 rifler i hendene. Barna tar del i kamper og læres opp i hvem som er den islamske republikkens svorne fiender – inkludert Israel, skriver Times of Israel.

På en av de mange postene blir barna oppfordret til å kaste baller på figurer av IS-krigere, mens på en annen post skytes det plastkuler på en plastdukke av det som skal forestille den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu, ifølge talsmannen med ansvar for parken.

Her kan barna trø på det israelske flagget (Foto: Memri)
Her kan barna tråkke på det israelske flagget (Foto: Memri)

– Barna går til ulike poster som skal forestille kamper mot fienden, og på noen poster lærer barna om enkle [kamp-] metoder som det å skyte med artillerigranater av plast mot det som skal forestille en fiende. Barna får også sikte og avfyre en rifle med plastkuler på [en dukke av] Netanyahu, og på det amerikanske og israelske flagget, fortalte direktør ved det iranske “Barnas og framtidens kultursenter”, Hamid Sadeghi, til det iranske nyhetsbyrået Raja News. Dette nyhetsbyrået har nære forbindelser til den iranske revolusjonsgarden.

Intervjuet har blitt oversatt av Middle East Media Research (MEMRI).

– Med bind for øynene blir barna bedt om å kaste en ball på et israelsk flagg som er formet som et puslespill, rasere det, for så å sette sammen et puslespill av et iransk flagg. På denne posten lærer barna at det viktigste elementet for å oppnå seier er visdom og intelligens for å bekjempe fienden, la Sadeghi til.

To iranske barn kryper under piggtråd. "Kalasjnikov"-geværer hører med (Foto: Memri)
To iranske barn kryper under piggtråd. AK-47-rifler (Kalashnikov) hører med (Foto: Memri)

Barna kan også delta i aktiviteter som å klatre over vegger og krype under piggtråd. Alt dette foregår mens de ansatte roper ut ordrer, og lyden av maskingeværild høres fra høyttalere i bakgrunnen.

Fornøyelsesparken åpnet nylig opp igjen etter først å ha åpnet i fjor.

– Så langt har “Lekebyen for revolusjonære barn” hatt mange besøkende, forteller Sadeghi til det iranske nyhetsbyrået Raja.

Forrige artikkelHvilke utfordringer møter Israels luftforsvar de kommende årene?
Neste artikkelFN vil bevilge penger til å svarteliste selskaper
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.