Fatahs studentbevegelse: – Fra et hav av martyrenes blod skal vi bygge en stat

På palestinske universitet sprer studentbevegelsen hat og oppvigler til terror mot Israel.

Fatahs studentbevegelse oppvigler til terror på An-Najah og andre universiteter på Vestbredden. (Foto: Wikipedia)
Fatahs studentbevegelse oppvigler til terror på An-Najah og andre universiteter på Vestbredden. (Foto: Wikipedia)

På de to palestinske universitetene An-Najah National University i Nablus og Al-Quds Open University (med hovedkvarter i Ramallah) legger ikke Fatahs studentbevegelse Shabiba skjul på hvilken metode de vil bruke i kampen for en palestinsk stat.

Studentbevegelsens slagord taler et tydelig språk; “Fra et hav av martyrenes blod skal vi bygge en stat”. Det melder det israelske forskningsinstituttet Palestinian Media Watch (PMW) i en artikkel publisert 27. mars.

Heller ikke studentbevegelsens logo legger skjul på hva som er målet, nemlig å utslette Israel. Logoen er en hevet knyttneve der armen er formet som et kart over hele Israel inkludert Vestbredden og Gazastripen.

Det er tydelig at Fatahs studenter ikke vil anerkjenne og leve i fred med Israel, verdens eneste jødiske stat. At studentene har en slik logo og et slikt slagord finner vi igjen hos moderorganisasjonen Fatah.

De oppmuntrer selv til terror og glorifiserer terrorister i sine egne mediekanaler og i sosiale medier.

Under en stand på Birzeit-universitet i fjor satte Shabiba opp en plakat som regelrett oppfordret til drap. På plakaten var kartet over Israel – eller det de omtaler som Palestina – formet som en bloddryppende kniv.

Fatahs valgplakat (Foto: PMW)
Fatahs plakat på Bir Zeit-universitet i forbindelse med studentråds-valget i 2016 (Foto: PMW).

Tegningen av landområdet var ledsaget av teksten “Kjør en kniv i hjertet på din fiende”. Bildet av plakaten ble publisert på Fatahs Facebook-side.

Ved å lage slike kart viser Fatah og deres studentbevegelse at de ikke aksepterer eller anerkjenner Israels rett til eksistens uansett hvor landegrensen måtte gå.

Det er ikke bare snakk om at Israel skal trekke seg ut av Vestbredden. De palestinske organisasjonene vil ikke bli fornøyd før hele Israel er fjernet.

Budskapet – som de lenge har formidlet gjennom kart, symboler og tekst – er at Israel vil bli utslettet gjennom vold og terror, og at “Palestina” til slutt vil herske over hele landområdet.

 

Logoen til Fatahs studentbevegelse taler et klart språk. (Foto: Skjermdump)
Logoen til Fatahs studentbevegelse taler et tydelig språk. (Skjermdump fra Facebook)
Forrige artikkel«Apartheidmuren» og «rett til å vende tilbake» borte fra SVs program
Neste artikkelBrende i Israel for 13. gang
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.