Fatah fordømmer Israel for å ha skutt terrorister

Partiet til Mahmoud Abbas mener det er en krigsforbrytelse at Israel forsvarer seg mot terror.

Mahmoud Abbas og Fatah fordømmer Israel for å forsvare seg selv. Her i møte med Donald Trump. (Foto: Shealah Craighead/Flickr)
Trump-administrasjonen kutter støtten til UNRWA. Her er Trump sammen med Mahmoud Abbas. (Foto: Shealah Craighead)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Fatah, den politiske fraksjonen som styrer de palestinske selvstyremyndighetene, fordømmer Israel for å ha skutt og drept de tre terroristene som fredag gikk til angrep i Jerusalem. Utstyrt med kniv og skytevåpen gikk tre palestinske menn til angrep to steder i Jerusalems gamleby. En kvinnelig politibetjent ble drept og fire andre ble skadet i angrepet. I en uttalelse sier Fatah, som ledes av palestinernes president Mahmoud Abbas, at drapet på de tre terroristene er “en krigsforbrytelse”.

– Fatah fordømmer krigsforbrytelsen utført av israelske okkupasjonsstyrker i Jerusalem mot tre palestinske ungdommer, sier Osama al-Kawasme, talsmann for Fatah, ifølge Times of Israel. To av terroristene ble født i 1998 og en i 1999. Ifølge sikkerhetstjenesten Shin Bet skal alle tre komme fra samme by på Vestbredden.

En av angriperne skal ifølge rapportene ha vært i besittelse av en Carl Gustav-maskinpistol. Den skal ha kilt seg under angrepet, noe som sannsynligvis forhindret at terrorangrepet fikk et enda mer alvorlig utfall. Både terrorgruppen Den islamske stat (IS) og Hamas har tatt på seg skylden for angrepet fredag kveld.

Istedenfor å fordømme Israel for å forsvare seg selv mot terrorister burde president Abbas og Fatah heller slutte med oppvigleri blant sin egen befolkning. Både gjennom skolebøker, sosiale medier og andre medier oppfordrer den såkalte “moderate” palestinske fraksjonen til vold og drap på jøder.

De gir også lønn til terrorister som utfører terrorangrep mot Israel.

Angrepet skal ha skjedd ved Damaskus-porten i Jerusalem. (Foto: Magen David Adom)
En kvinnelig politibetjent ble drept i angrepet. Fire andre ble skadet. (Foto: Magen David Adom)
Forrige artikkelMIFF in your own language
Neste artikkelLeser ikke Stavanger Aftenblad artiklene de selv publiserer?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.