Pågrep radikal islamistisk predikant

Store politistyrker pågrep Raed Salah, som er mistenkt for å spre oppvigleri til terror.

Den islamske predikanten Raed Salah er pågrepet mistenkt for oppvigleri til terror. (Foto: Wikipedia)
Den islamske predikanten Raed Salah er pågrepet, mistenkt for oppvigleri til terror. (Foto: Wikipedia)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Lederen for den nordlige grenen av Den islamske bevegelsen i Israel, Raed Salah, ble tirsdag morgen pågrepet i sitt hjem i Mahajina-nabolaget i den nordlige israelske byen Umm al-Fahm. Salah er mistenkt for oppvigleri til terror. En stor politistyrke var til stede under pågripelsen, skriver den israelske avisen Yedioth Ahronoth.

Pågripelsen er et resultat av en felles etterforskning mellom politiet og den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet. Etterforskningen av Salah skal ha blitt iverksatt av statsadvokat Avichai Mandelblit. Salah har også tidligere drevet med oppvigleri.

Det er bare et halvt år siden han ble løslatt fra fengsel, etter å ha sonet en dom på ni måneder for et annet tilfelle av oppvigleri til vold. Den nordlige grenen av Den islamske bevegelsen ble i 2015 erklært ulovlig av det israelske sikkerhetskabinettet, delvis på grunn av deres tilknytning til terrororganisasjonen Hamas.

I forrige måned var det store protester i Jerusalem som følge av nye sikkerhetstiltak ved Tempelhøyden. Salah skal være en av dem som har spredt påstander om at al-Aqsa-moskeen er i fare. Israel har gang på gang avvist påstandene. Tidligere har Salah sagt at det er verdt å bli martyr for al-Aqsa.

Forrige artikkelHar du penger i Storebrand? Da er du med på å straffe et selskap som leverer sikkerhet til Israel
Neste artikkelPalestinske barn «skjøt» på politiet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.