Dette flagget skaper raseri i Egypt

Egypterne liker ikke å se det israelske flagget i barnas skolebøker.
Egyptiske myndigheter har startet etterforskning etter at det israelske flagget dukket opp i en skolebok.
Egyptiske myndigheter har startet etterforskning etter at det israelske flagget dukket opp i en skolebok.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

En skolebok for åttendeklassinger som viser det israelske flagget på et kart over Midtøsten, har skapt raseri i Egypt, skriver den israelske avisen Yedioth Ahronot.

Historiker Bassam el-Shammaa sier til den egyptiske avisen Al-Youm al-Saba’a at han tok kontakt med utgiveren av skoleboken «Vårt arabiske hjemland. Geografiske trender og islamsk kultur», etter at han oppdaget at det israelske flagget vises på kartet istedenfor det palestinske. Utgiveren er ikke tilknyttet myndighetene.

Utgiveren skal ha sagt til el-Shammaa at det hadde skjedd en glipp og at den ville bli utbedret i framtidige versjoner av boken. Det svaret var ikke godt nok.

Den egyptiske historikeren mente utgiveren måtte be alle biblioteker og skoler om å fjerne kartet fra bøkene for å unngå «denne alvorlige tabben», men utgiveren skal ha svart at den løsningen var alt for vanskelig å gjennomføre.

På grunn av den massive mediedekningen saken har fått i egyptisk media har det egyptiske utdanningsdepartementet varslet at de vil starte en etterforskning.

Ridaa Hijari, som leder departementet for generell utdanning, sier det vil bli tatt affære mot utgiveren hvis etterforskningen avdekker at skoleboken ikke har fått lisens fra utdanningsdepartementet.

– Da jeg hørte om saken, tok jeg kontakt med rådgiveren for sosiologiske studier og ba om en kopi av boken. Nå må vi finne ut hvem som undersøkte boken og vi vil sende ut en instruksjon om å trekke boken tilbake fra butikkene og stanse distribusjon av den, sier Hijari til den egyptiske avisen.

En høytstående tjenestemann i Utdanningsdepartementet i Egypt sier til avisen Al-Masry al-Youm at departementet allerede har gitt ordre om at siden med kartet skal fjernes fra alle skolebøkene fram til etterforskningen er avsluttet.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise