Palestinsk diplomat: – Vi vil fortsette å oppdra våre barn til å kaste steiner

Abdallah Abushawesh skryter av sin egen karriere som steinkaster.
Maskerte palestinere kaster stein i Jerusalem etter et terrorangrep 7. oktober 2015. (Illustrasjonsfoto: Flash90)
Maskerte palestinere kaster stein i Jerusalem etter et terrorangrep 7. oktober 2015. (Illustrasjonsfoto: Flash90)

En palestinsk diplomat som snakket til studenter ved FNs hovedkvarter i New York fortalte at palestinerne er stolte over å kaste stein på israelske soldater, og at de vil fortsette å lære sine barn å kaste stein mot israelere.

I et lydopptak som den israelske avisen Yedioth Ahronoth har fått tak i kan man høre Abdallah Abushawesh, seniorrådgiver i FNs utviklingsgruppe og en del av den palestinske FN-delegasjonen, si på gebrokkent engelsk:

«Vi er veldig flinke og veldig eksperter på steinkasting. Vi er veldig stolt over det vi gjør. Vi vil ikke slutte å lære våre barn å gjøre det [kaste stein].»

Mens tilhørerne fniser fortsetter Abushawesh med å si at alle palestinerne som blir tatt av Israel for å kaste stein blir sendt i fengsel.

– Vi er veldig stolte over at vi er steinkastere. Jeg er en av dem selv. Nå har jeg blitt litt eldre, men jeg forblir motstandsdyktig på mine barns vegne.

Den palestinske diplomaten Abdallah Abushawesh skryter av at han selv kastet stein på israelske soldater.
Den palestinske diplomaten Abdallah Abushawesh skryter av at han selv kastet stein på israelske soldater.

Den palestinske diplomaten fortalte senere studentene om sin egen historie som steinkaster under den første palestinske intifadaen.

– Jeg gikk på videregående skole. Den gangen gikk jeg aldri glipp av en mulighet til å kaste stein. Dette er vårt liv. Vi utvikler motstandskampen hver dag. Vi er stolt av det, fortalte Abushawesh til de internasjonale studentene ved McGill University, som var på omvisning i FN-bygget.

Israels FN-ambassadør Danny Danon kritiserer Abushaweshs kommentarer.

– Palestinerne forsøker ikke lenger å skjule sannheten. Det palestinske lederskapet og deres representanter driver med oppvigleri mot Israel og gir åpen støtte til terrorisme. Det internasjonale samfunnet kan ikke tillate dette, sier han og legger til:

– Det kan ikke være sånn at det inne i FN, som har som mål å skape fred og beskytte menneskerettighetene, finnes diplomater som oppfordrer til vold og terrorisme, som også skader og dreper uskyldige israelere.

Danny Danon. (Foto: Jens Schott Knudsen, flickr)
Israels ambassadør til FN, Danny Danon, reagerer på uttalelsene fra Abushawesh i FN-bygget. (Foto: Jens Schott Knudsen)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise