Lønnet av norsk bistand, spyr ut jødehat på norsk finansiert tv-kanal

- Jødene danser og lever på kroppsdelene til andre og på blodet deres, sier palestinske myndigheters sharia-dommer Muhannad Abu Rumi.
Skjermdump fra PA TV fredag 5. oktober 2018. (Via Palestinian Media Watch)
Skjermdump fra PA TV fredag 5. oktober 2018. (Via Palestinian Media Watch)

Fredag 5. oktober talte sharia-dommer Muhanna Abu Rumi på den offisielle palestinske tv-kanalen PA TV. Abu Rumi er ansatt av palestinske selvstyremyndigheter (PA) og tv-stasjonen er eid, drevet og kontrollert av PA. Norge er en stor bistandsyter til PA.

«Bekjempelse av diskriminering, herunder også hatefulle ytringer og antisemittisme er viktige prinsipper for det norske engasjementet,» heter det i det norske statsbudsjettet.

Men se hva Norge var med å sponse denne måneden.

Abu Rumi snakker om beduinlandsbyen Khan Al-Ahmar, som er bygd ulovlig like langs motorveien mellom Jerusalem og Dødehavet.

– Det er hellig land. Vi kjenner dets verdi, og ikke dem [jødene], utlendingene, de som fabrikkerer historien, danser og lever på kroppsdelene til andre og på blodet deres. Les historien. Det er ikke noen global korrupsjon som de ikke står bak. Det er ikke noen global korrupsjon som deres rabbinere ikke tillater, sa Abu Rumi.

Litt senere i talen fortsatte Abu Rumi.

– Dette er en krig som ikke bare handler om denne landstripen. Som dere vet vil jødene ha alt og ikke bare deler [av det]… Det har alltid vært to leirer gjennom historien: Sannhetens leir og løgnens leir. Løgnens folk ser på seg selv som dem som styrer over alt. Blant jødene finner du ikke noe annet enn korrupsjon og elendighet, sa Abu Rumi. Oversettelsen fra arabisk til engelsk er ved Palestinian Media Watch.

Hva tenker du om at jødehat blir lønnet og kringkastet finansiert av dine skattepenger? – Skriv din mening i kommentarfeltet og til Utenriksdepartementet (post@mfa.no).

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelEt enkelt spørsmål til NRKs utenrikssjef
Neste artikkelUtplasserer Iron Dome i Beersheba
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise