Barn simulerte terrorangrep i palestinsk barnehage

Barn utkledd som terrorister fra Islamsk Jihad simulerer et terrorangrep i et skuespill i en barnehage. (Foto: Skjermdump)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Under en avslutningsseremoni i barnehagen Dar-al-Huda på Gaza deltok barn, utkledd som Palestinsk Islamsk Jihad, i et simulert terrorangrep mot israelere. Seremonien inkluderte bruk av droner, kroppskamera, skuddsikre vester, militæruniform og våpenetterligninger, skriver den britiske avisen Daily Mail.

Mens foreldre, familie og venner satt i salen viste barna frem et sofistikert show på scenen, som inneholdt et angrep på det som skulle etterligne en israelsk bygning. Der tok de en israelsk soldat og sivilperson til fange.

Hendelsen skjedde 26. mai i fjor, ifølge organisasjonen NGO Monitor. Bare noen uker før denne oppvisningen ble det arrangert en workshop i barnehagen om hvordan de ansatte kunne disiplinere barna positivt i hverdagen. Opplæringen hadde fått økonomisk støtte fra den svenske regjeringen. Redd Barna og Palestinian Centre for Democracy and Conflict Resolution, organisasjoner som Norge støtter økonomisk, bidro også.

Her kan du se video av seremonien som ligger ute på Facebook:

#شاهد فاصل أطفال النخبة ..<3هيك بنفطر بالقدس يا #zain

Publisert av Belal Ashour Fredag 25. mai 2018

Den svenske regjeringen har i årene 2017 til 2019 brukt rundt 18 millioner kroner på Redd Barnas prosjekter på Vestbredden og Gaza for å sikre at barn ikke skal utsettes for fysiske og psykiske overgrep. Prosjektet jobbet også med å sikre at brudd på barns rettigheter skal dokumenteres og adresseres – og at de som bryter barns rettigheter skal bli holdt ansvarlige.

En talsperson for svenske Styrelsen for internasjonalt utviklingssamarbeid (SIDA) avviser at pengene de har gitt til prosjektet har gått til hatopplæring.

– SIDA støtter ikke hyllest av vold eller terrorisme, verken i Palestina eller andre steder. Videre har vi absolutt ingen indikasjoner på at aktivitetene som Redd Barna utfører i Palestina med støtte fra SIDA promoterer vold eller terrorisme, og vi er overbevist om at dette ikke er tilfellet, sier talspersonen.

Hendelsen i mai i fjor er ikke første gang en slik seremoni blir holdt i denne barnehagen. I 2017 var det en lignende seremoni hvor barn utkledd som Islamsk Jihad drepte det som skulle etterligne to ultraortodokse jøder.

Voksne ser på mens barn simulerer et terrorangrep mot et israelsk mål. (Foto: Skjermdump)


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag