Ekstrem palestinsk barnemishandling

Palestinske barn blir opplært til at de ikke er skapt for glede, men martyrdød.

Ru'a Tamimi leser opp et dikt på palestinsk radio hvor barn blir oppmuntret til martyrdøden. (Foto: Skjermdump YouTube)

Nylig leste en ung palestinsk jente opp et dikt på en palestinsk radiokanal som vitner om ekstrem barnemishandling i det palestinske samfunnet. Palestinske barn blir regelrett opplært til å romantisere og søke døden.

Diktet som jenta leser opp handler om en ung gutt full av spenning, fordi han tror han skal få leketøy av moren sin. Men i stedet for å gi sønnen et leketøy som premie for å ha spist opp maten, så gir moren ham en rifle. Når gutten blir forvirret av gaven, svarer moren med en dyster kunngjøring:

Min sønn, vi er ikke skapt til lykke. I mine øyner er du ment til martyrdød.

Dette er bare ett av flere ekstreme budskap som blir lest opp på radioen av den unge palestinske jenta. Fatah-bevegelsen, som ledes av den palestinske presidenten Mahmoud Abbas, delte radioinnslaget med sine 250.000 følgere på Facebook. Videre i diktet, som har et budskap som er et klart overgrep mot barn, blir palestinske barn forklart hvorfor de skal dø som martyrer: De er islams «ammunisjon og våpenet som skal frigjøre og erobre Jerusalem».

Jerusalem er vårt, vårt våpen er islam, og vår ammunisjon er våre barn. Og du, min sønn, er ment til martyrdød.

Ideologien som kommer til uttrykk illustrerer palestinske myndigheters overgrep mot egne barn, som den israelske organisasjonen Palestinian Media Watch har dokumentert gjennom en årrekke. Diktet belyser også den indoktrineringen som palestinske barn utsettes for, ved å få dem til å adoptere et verdensbilde som krenker barnets naturlige instinkt for livet.

Som alle andre barn håper gutten på leketøy, men i stedet får han en rifle. Siden dette er noe som strider mot et barns naturlige følelser og tanker, så er også guttens ubehag knyttet til denne opplevelsen inkludert i diktet.

Gutten returnerte til sengen sin og klaget til puten, for han er jo alt for ung for disse tingene.

Likevel, på slutten av av diktet, etter at gutten i en drøm har fått beskjed av Jerusalem om å «frigjøre byen fra jødene», gir gutten etter og bærer avsted «med riflen i sin hånd».

I flere tiår har Palestinian Media Watch påpekt at det er noe alvorlig galt med hva slags signaler som sendes til palestinske barn, og at barns rettigheter helt åpenlyst blir krenket. I et lignende dikt, som ble sendt på den offisielle palestinske TV-kanalen i fem år på 2000-tallet, ble barn oppmuntret til å kaste fra seg lekene og plukke opp steiner.

Også i skolebøkene, blant annet finansiert av Norge, er vold, martyrdød og jihad tema. – Ekstreme nasjonalistiske og islamistiske ideer får mer plass enn før, inkludert i matematikk og naturfagene, viser en ny rapport. 

Her er radioinnslaget hvor diktet om martyrer leses opp:

Forrige artikkelGråter og skjelver av frykt etter nok en rakettalarm
Neste artikkelDen kunstige menisken som kan redde kneet til alle som ikke boikotter Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.