Norsk-sponset palestinsk TV promoterer angrepsrifler og steinkasting for barn

Oppfordrer barn til å delta i konflikten.
En tegning som viser tegneseriefiguren Fatima gir en AK47-rifle til barnekarakteren Handala. (Foto: PMW)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Et barneprogram på palestinske myndigheters offisielle TV-kanal, en kanal som blir sponset av norske bistandsmidler, viste i en hyllest til den avdøde tegneserieskaperen Naji Al-Ali en rekke tegninger som promoterer vold, skriver Palestinian Media Watch, som oversetter palestinske medier.

Al-Ali er kjent for å ha funnet opp tegneserifiguren Handala, en gutt som symboliserer palestinske flyktninger, og kvinnen Fatima. En av tegningene viser Fatima som tilbyr et automatvåpen av typen AK47 til Handala.

En annen tegning som ble vist i barneprogrammet viser Fatima med røtter som gror i bakken under kjolen hennes, hvor hun deler ut steiner til barn, inkludert Handala. Til høyre på tegningen ser man en ung jente som kaster en stein mot en israeler/jøde, som er illustrert med en stor nese og Davidstjernen på hatten sin. Personen prøver å beskytte hodet sitt.

Tegneseriefiguren Fatima deler ut steiner til barn, som kastes mot israelere/jøder. (Foto: PMW)

En jente som snakker på programmet mens tegningene vises forklarer at Fatima symboliserer de sterke palestinske kvinnene:

Naji [Al-Ali] fant opp karakteren Handala, som regelmessig var i tegningene hans og som representerer en 10 år gammel gutt som illustreres med ryggen til leserne. Naji hadde også en annen karakter som regelmessig dukket opp i tegningene sine i form av en palestinsk kvinne, som Naji kalte Fatima. Hun er karakteren som ikke blir ydmyket. Hun har en klar visjon om konflikten og hvordan den skal løses.

En ung jente forteller, PA TV, 22. juli 2020

Andre tegneserier av Al-Ali, som ble vist på barneprogrammet, fremstiller israelske soldater med lange neser, redde for steinkastede palestinske barn. Jenta som snakker sier også at «de israelske soldatene har lang nese».

De israelske soldatene har en lang nese og er i de fleste tilfeller forvirret i møte med steinkastende barn. Soldaten er slem og ond med opportunistiske ledere.

En ung jente forteller, PA TV, 22. juli 2020

Tegneserieskaperen Naji Al-Ali ble drept i London i 1987. Drapet forblir uløst.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise