Norsk-sponset palestinsk TV promoterer angrepsrifler og steinkasting for barn

Oppfordrer barn til å delta i konflikten.

En tegning som viser tegneseriefiguren Fatima gir en AK47-rifle til barnekarakteren Handala. (Foto: PMW)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Et barneprogram på palestinske myndigheters offisielle TV-kanal, en kanal som blir sponset av norske bistandsmidler, viste i en hyllest til den avdøde tegneserieskaperen Naji Al-Ali en rekke tegninger som promoterer vold, skriver Palestinian Media Watch, som oversetter palestinske medier.

Al-Ali er kjent for å ha funnet opp tegneserifiguren Handala, en gutt som symboliserer palestinske flyktninger, og kvinnen Fatima. En av tegningene viser Fatima som tilbyr et automatvåpen av typen AK47 til Handala.

En annen tegning som ble vist i barneprogrammet viser Fatima med røtter som gror i bakken under kjolen hennes, hvor hun deler ut steiner til barn, inkludert Handala. Til høyre på tegningen ser man en ung jente som kaster en stein mot en israeler/jøde, som er illustrert med en stor nese og Davidstjernen på hatten sin. Personen prøver å beskytte hodet sitt.

Tegneseriefiguren Fatima deler ut steiner til barn, som kastes mot israelere/jøder. (Foto: PMW)

En jente som snakker på programmet mens tegningene vises forklarer at Fatima symboliserer de sterke palestinske kvinnene:

Naji [Al-Ali] fant opp karakteren Handala, som regelmessig var i tegningene hans og som representerer en 10 år gammel gutt som illustreres med ryggen til leserne. Naji hadde også en annen karakter som regelmessig dukket opp i tegningene sine i form av en palestinsk kvinne, som Naji kalte Fatima. Hun er karakteren som ikke blir ydmyket. Hun har en klar visjon om konflikten og hvordan den skal løses.

En ung jente forteller, PA TV, 22. juli 2020

Andre tegneserier av Al-Ali, som ble vist på barneprogrammet, fremstiller israelske soldater med lange neser, redde for steinkastede palestinske barn. Jenta som snakker sier også at «de israelske soldatene har lang nese».

De israelske soldatene har en lang nese og er i de fleste tilfeller forvirret i møte med steinkastende barn. Soldaten er slem og ond med opportunistiske ledere.

En ung jente forteller, PA TV, 22. juli 2020

Tegneserieskaperen Naji Al-Ali ble drept i London i 1987. Drapet forblir uløst.

Forrige artikkelIsrael tilbyr Libanon humanitær hjelp
Neste artikkelNasrallah har truet Haifa med tilsvarende eksplosjon som i Beirut
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.