Misbruket av palestinske barn som barnesoldater må opphøre

Barn helt ned i 9-årsalderen er blitt brukt som palestinske barnesoldater.
Palestinske barn blir misbrukt i kampen mot Israel. (Illustrasjonfoto fra www.pcsweek.org)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Gjennom flere tiår har palestinske barn blitt misbrukt som barnesoldater av palestinske terrorgrupper. Bruken av barnesoldater var en sentral del av Yasser Arafats militære strategi under den andre intifadaen. Men misbruket fortsetter fram til i dag, og grunnlaget legges helt ned i barnehagen.

«Palestinske barn ned i tiårsalderen deltar i gatekamper mot israelske soldater», meldte for eksempel VG fra Betlehem på Vestbredden i 2017.

De som ikke protesterer mot dette barnemisbruket, har lite moralsk tyngde når de senere vil at Israel skal frigjøre barn som har deltatt i den væpnede kampen, skrev MIFF den gang.

I november 2019 sendte palestinsk radio et innslag hvor barn ble oppmuntret til martyrdøden. De er islams «ammunisjon og våpenet som skal frigjøre og erobre Jerusalem». Innslaget ble også delt på Facebook av Fatah-bevegelsen, som kontrollerer de palestinske selvstyremyndighetene.

For andre året på rad har MIFF sluttet seg til en internasjonal kampanje for å redde palestinske barnesoldater. Klikk på denne lenken og signer oppropet hvis du ønsker å støtte kampanjen. Et brev med din underskrift vil bli sendt til UNICEF, hvor det kreves en stans i bruken av palestinske barnesoldater.

Her er noen eksempler på misbruket av palestinske barn:

Den siste tiden har det vært flere tilfeller hvor mindreårige palestinere har vært involvert i terror. Senest den 26. januar 2021, da 17 år gamle Atallah Mohammad Rayan angrep en kvinnelig israelsk soldat med kniv. 17-åringen ble skutt og drept i angrepet. 21. desember 2020 ble en annen palestinsk 17-åring skutt og drept, da han bevæpnet med en maskinpistol begynte å skyte mot politiet i Gamlebyen i Jerusalem. Angrepet ble hyllet av Hamas.

UNICEF har feilet i å hjelpe disse og andre palestinske barnesoldater:

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise