Houthi-regimet i Jemen indoktrinerer millioner av barn til jihad og jødehat

De som fremmer fredelig konfliktløsning blir framstilt som feige, idiotiske og forræderske.
Illustrasjoner fra en jemenittisk skolebok.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Jemens Ansar Allah-organisasjon, kjent som Houthi-bevegelsen, er ansvarlig for opplæringen til en stor del av Jemens 29 millioner innbyggere. En ny rapport fra IMPACT-se viser at skolepensumet i Jemen er farget av Irans anti-vestlige, anti-amerikanske og anti-israelske agenda. Houthis materiale inneholder ekstrem antisemittisme, og også anti-kristne og anti-sunni budskap, skriver IMPACT-se.

Eksemplene i rapporten viser at houthienes skolepensum:

  • fremstiller USA som «den store Satan», en fiende av alle arabere og muslimer. Det amerikanske flagget blir fremstilt som et symbol på undertrykkelse, som barn må forsvare seg mot.
  • bruker Houthi-slagordet «Allah er den største – Død over Amerika – Død over Israel – Forbannet være jødene – Seier for islam» i matematikkoppgave.
  • fremstiller det som Islamsk Stat er skapt av USA.
  • lærer opp barna til at direkte eller indirekte deltakelse i voldelig jihad mot den amerikanske aggressor er plikten til hver jemenittisk sivilist. De som fremmer fredelig konfliktløsning blir framstilt som feige, idiotiske og forræderske.
  • glorifiserer død i kamp mot fiendene av islam.
  • fremstiller jøder som fiendene av islam og Jemens folk. Jøder er «de som Allah bød oss å være fiender».

Se hele rapporten og eksemplene (54 sider)Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise