Tenåringsjentene deltar i leir oppkalt etter terrorist, indirekte sponset av Norge

Femti palestinske tenåringsjenter deltok i forrige uke på en leir oppkalt etter terroristen som stod bak det mest dødelige terrorangrepet mot Israel.
Tenåringsjenter blir trent i militæruniform på en sommerleir oppkalt etter en terrorist. Det hele er indirekte sponset av norske bistandspenger. (Foto: Shabiba, via Palestinian Media Watch)

På Al-Istiqlal University i Jeriko på Vestbredden ble det avholdt en leir i forrige uke. Arrangør av leiren var palestinske selvstyremyndigheters politiadministrasjon og Fatahs Shabiba-bevegelse for elever i videregående skole. Leiren er kalt «Klassen til martyren Dalal Mughrabi», meldte den offisielle PA-avisen Al-Hayat Al-Jadida 23. oktober. Shabiba-bevegelsen har publisert bilder av jentene med militæruniformer (se for eksempel bildet i toppen), melder Palestinian Media Watch.

Mughrabi var en kvinnelig Fatah-terrorist som ledet et terrorangrep i 1978 som kostet 37 mennesker livet. Tolv av ofrene var barn. I 2017 ble det kjent at et palestinsk ungdomssenter som Norge hadde bidratt økonomisk til, var oppkalt etter terroristen Mughrabi. Daværende utenriksminister Børge Brende reagerte raskt med å kreve det norske støttebeløpet betal tilbake.

– Glorifisering av terrorangrep er fullstendig uakseptabelt. Jeg tar på det sterkeste avstand fra at institusjoner på denne måten tar navn etter personer som har deltatt i terrorhandlinger. Dette er noe Norge ikke aksepterer å bli assosiert med, og det er uholdbart at norske bistandsmidler går til slike formål, sa Brende.

Norge har indirekte støttet sommerleiren i forrige uke på minst to måter. Gjennom Norges generelle budsjettstøtte til palestinske selvstyremyndigheter er vi med på å finansiere de palestinske politistyrkene og høyere utdanning som universitetet i Jeriko. Palestinske myndigheter gir også penger fra internasjonal bistand videre til PLO og Fatah, som kommer Shabiba-bevegelsen til gode.  

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise