PA: – Oslo-avtalen ga oss muligheten til å lansere en terrorbølge mot Israel

Tusenvis av israelere er drept og såret av terror etter Oslo-avtalen.

Begravelsen til de fem medlemmene av Fogel-familien, inkludert et spedbarn, som ble drept i et brutalt terrorangrep i bosetningen Itamar mars 2011. (Illustrasjon: Debbie Hill, UPI)
Tusenvis av israelere er drept og såret av terror etter Oslo-avtalen. Bildet er fra begravelsen til de fem medlemmene av Fogel-familien som ble drept i et brutalt terrorangrep i bosetningen Itamar mars 2011. (Illustrasjon: Debbie Hill, UPI)

13. september var det 25 år siden signeringen av Oslo-avtalen. Før avtalen opplevde Israel sporadisk terror fra Den palestinske frigjøringsorganisasjon (PLO), som den gang holdt til i Tunisia 3.000 kilometer unna Israel. Men etter signeringen av avtalen ble PLO anerkjent og de kunne forlate sitt eksil i Tunisia. Over natten ble de Israels nærmeste nabo. Siden den gang har Israel lidd av pågående terror, terrorkampanjer og terrorbølger.

1.600 israelere er blitt drept og titusenvis er såret av palestinsk terror siden Oslo-avtalen ble signert. For Israel var avtalen en katastrofal fiasko og en forferdelig tragedie, skriver Palestinian Media Watch (PMW).

Palestinian Media Watch er en ikke-statlig israelsk organisasjon som overvåker hva som blir publisert i arabiske medier og oversetter dette til engelsk. I forbindelse med 25-årsjubileet for Oslo-avtalen har PMW laget en oversikt over hva palestinske ledere (PA) med egne ord har sagt om fem viktige punkter i avtalen. En full oversikt over uttalelser finner du på denne lenken.

  1. Var Oslo-avtalen som PLO signerte en langsiktig fredsavtale med Israel?

PA: Oslo-avtalene var ikke ment å være en langsiktig avtale, men modellert etter en fredsavtale som den islamske profeten Muhammed gjorde med sine fiender. Hudaybiyyah-avtalen skulle egentlig medføre fred i minst ti år, men Muhammed brøt avtalen etter bare to år og angrep og erobret sine fiender. Dette ble sagt av Yasser Arafat en rekke ganger, og av mange andre palestinske ledere.

2. Hva håpet PLO å oppnå gjennom Oslo-avtalen?

PA: PLO håpet å kunne flytte sin terrorbase fra Tunisia til et sted som lå innenfor en avstand som gjorde det enklere å kunne angripe Israel.

Yitzhak Rabin og Yasser Arafat undertegnet avtalen med president Bill Clinton som vitne i Washington 13. september 1993. (Foto: Vince Musi, Det hvite hus)
Yitzhak Rabin og Yasser Arafat undertegnet avtalen med president Bill Clinton som vitne i Washington 13. september 1993. (Foto: Vince Musi, Det hvite hus)

3. Forpliktet ikke Yasser Arafat seg til å stoppe all volden?

PA: PLOs plan var hele tiden å returnere til å bruke vold for hver gang Israel ikke ville gå med på palestinske krav.

4. Var ikke den fem år lange terrorkampanjen, «intifadaen», en tragedie både for israelere og palestinere? PAs terror kostet livet til 1.200 israelere og 3.000 palestinere.

PA: PAs evne til å starte og kjempe en stor terrorkampanje var beviset på suksessen til Oslo-avtalene.

5. Hvilke grenser ønsker PLO i en endelig avtale med Israel?

PA: Målet er at hele Israel etappevis skal bli til «Palestina».Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise