Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Kvartetten presser det palestinske styret

Den såkalte "kvartetten" består av USA, Russland, EU og FN. Onsdag 7. juli hadde representanter for kvartetten møte med statsminister Ahmed Qurei og andre ledende personer i det palestinske styret. Møtet fant sted i Ramallah.

Den såkalte "kvartetten" består av USA, Russland, EU og FN. Onsdag 7. juli hadde representanter for kvartetten møte med statsminister Ahmed Qurei og andre ledende personer i det palestinske styre.

Møtet fant sted i Ramallah. Representantene for kvartetten truet med å stanse den økonomiske hjelpen til det palestinske styret til det begynner med å gjennomføre reelle reformer i sine institusjoner. Qurei svarte at hans styre arbeider for å slå sammen de 12 sikkerhetstjenestene til 3 "i nær framtid". Det var også gjort noen reformer i økonomien, ifølge Qurei. Palestinerne lovte også å "bekjempe" den omfattende korrupsjone.

Qurei sa at hans styre er forberedt på å ta over kontrollen over alle områder som Israel trekke seg ut fra i Gaza. Men palestinerne vil ikke gjøre noen politiske innrømmelser, heller ikke i "det palestinske folkets nasjonale og historiske rettigheter". [Det betyr at palestinerne ennå ikke vil oppgi "retten til å vende tilbake". Dermed er noen seriøs fred fremdeles uaktuell.] Våpenhvile for raketter Det palestinske styret forsøker å overtale Hamas til å slutte å skyte Kassam-raketter fra Gaza mot Israel. Til gjengjeld for en avtale om det skulle Israel trekke seg ut fra Beit Hanun nord i Gaza. [Men det er ikke tale om å avvæpne terror-gruppene, slik palestinerne egentlig er forpliktet til.] Ønsker Qurei ønsket at kvartetten skulle støtte et fond som skal løse problemet med arbeidsledighet på Vestbredden og i Gaza. [I tillegg til at palestinerne mistet mange arbeidsplasser da Israel måtte stenge grensen pga. terror, kommer problemet med den enorme befolkningsveksten. Folketallet dobles på ca. 14 år. Det skal en meget stor økonomisk vekst til bare for å skaffe de nye arbeiderne arbeid. Og vekst er det lite av.] Krav til Israel Qurei bad kvartetten presse Israel til å stanse byggingen av sikkerhetsgjerdet og forhindre nye hjem i de jødiske bosetningene. Han sa at gjerdet "har ingenting med sikkerhet å gjøre". Han ville også at kvartetten skulle hindre at Israel arresterer ettersøkte palestinere i det palestinske området. [Det er disse to tiltakene (gjerdet og arrestert av mistenkte terrorister) som nok først og fremst ligger bak den sterke reduksjonen i "velykkede" terrorangrep i Israel.] Kilde: En artikkel av Khaled Abu Toameh den 7. juli 2004 i Jerusalem Post. Stoffet i hakeparentes er egne kommentare.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart