Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Økonomisk vekst i de palestinske områdene

Yasser Arafat døde i november 2004 etter å ha ledet det palestinske styret og PLO i mange år. Han ble etterfulgt som leder av Mahmoud Abbas, som har lederstillingen fremdeles.

Yasser Arafat døde i november 2004 etter å ha ledet det palestinske styret og PLO i mange år. Han ble etterfulgt som leder av Mahmoud Abbas, som har lederstillingen fremdeles.

Siden Abbas overtok, har et vært en bedring i levekårene i det palestinske området. Det sier en talsmann for det israelske forsvaret, som bygger på tall fra de palestinske myndighetene. Opplysningene gir riktignok ikke noe fullstendig bilde.

Turismen til Betlehem har steget med 137 prosent til 103.000 besøkende. Antallet palestinere som har mobiltelefon, er økt fra 270.000 til 405.000.

Handelen mellom Israel og det palestinske området har økt med 25 prosent og er nå på over 14 milliarder kroner i året. Varestrømmen fra Jordan og Israel til Vestbredden har økt med 50 prosent.

Ifølge palestinske tall fra Nablus er antallet ansatte i byen gått opp fra 16.400 i 2004 til 32.400 nå i 2005.
Talsmannen, Yosef Mishlev, sier at en grunn til bedringen kan være at den israelske hæren har redusert antallet veisperringer og lettet noe på reise-restriksjonene.

Det som bekymret mange palestinere mest akkurat nå, er det som blir kalt falatan, fullstendig mangel på kontroll. Altså at ulike bander herjer uten at myndighetene gjør noe med det. Utstrakt kriminalitet (blant annet i form av innbrudd i hjem) følger med. Sikkerhetssituasjonen internt i det palestinske samfunnet er blitt dårligere.

Ifølge Mishlev støtter 60 prosent av palestinerne Abbas. Men bare 40 prosent støtter Fatah-organisasjonen, som Abbas leder. Fatah er preget av store indre konflikter. 30 % av palestinerne støtter nå den islamistiske organisasjonen Hamas.

Kilde: Nina Gilbert i Jerusalem Post 29. juni 2005.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart