Ikke så mange palestinere?

Det er ikke 2,4 millioner arabere (palestinere) på Vestbredden, bare 1,4 millioner, mener israeleren Yoram Ettinger.

Det er ikke 2,4 millioner arabere (palestinere) på Vestbredden, bare 1,4 millioner, mener israeleren Yoram Ettinger.

Ettinger skriver fast i Yedioth Aharonoth. Han har tidligere blant annet vært ansatt ved Israels ambassade i Washington med status som ambassadør, og regnes som ekspert på amerikanske og israelske forhold. Han tilhører høyrefløyen i Israel. Se hans offisielle nettside.

I en artikkel på Ynet 9. februar 2006 skriver han om befolkningsutviklingen i de arabiske områdene, særlig på Vestbredden. Her er noen av hans påstander, fritt gjengitt:

De palestinske områdene
Det er en vanlig oppfatning at folketallet øker raskt på Vestbredden. I virkeligheten er veksten redusert. Utviklingen i antall fødsler på Vestbredden har vært lavere enn mange forventet. Det finner Ettinger ved å bruke det palestinske styrets egne tall for helse og utdanning. I tillegg kommer en del andre faktorer:
325,000 palestinere som bodde i utlandet ble tatt med i statistikken fra 1997, og er en del av grunnlaget for senere beregnede tall. 210.000 arabere i Jerusalem og 105.000 palestinere med israelsk statsborgerskap er blitt talt to ganger, både som arabere i Israel og som innbyggere på Vestbredden.
I perioden 1997-2003 flyttet 74.000 palestinere fra de palestinske områdene. Han tror at en god del palestinere vil forlate Vestbredden nå fordi det er blitt Hamas-styre der.

Valget
Den palestinske valgkomiteen sa at det var 760.000 stemmeberettigede på Vestbredden ved valget nå i januar. Dersom befolkningen hadde vært på 2,4 millioner (slik noen påstår), ville bare 32 % av befolkningen hatt stemmerett, 68 % ville ha vært under stemmerettsalderen. Dersom Ettingers beregninger stemmer, vil det bety at 46 % av befolkningen er under stemmerettsalderen. Det er et rimeligere tall.

Redusert befolkningsvekst
De senere år er befolkningsveksten betydelig redusert i den tredje verden, også i mange muslimske land. I Iran er den kommet ned på 1,9 barn per kvinne, i Egypt ned på 2,9 barn per kvinne.

Ifølge UNRWA er fruktbarheten blant araberne på Vestbredden gått ned fra 5,4 barn per kvinne til 3,24. Det palestinske helsedepartementet oppgir noen av grunnene: Familieplanlegging (52 % av gifte kvinner bruker fødselskontroll), økende gjennomsnittsalder for når man inngår ekteskap, økt antall skilsmisser, bedre utdanning, flere kvinner tenker karriere og det er en utstrakt flytting fra landsbyer til byer.

 

 

Forrige artikkelJødene i Iran
Neste artikkelIsraels brudd er “krigserklæring”
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -