Dødsstraff for palestinere som selger land til jøder

Palestinske myndigheter har nylig sendt ut en ny advarsel mot å selge leiligheter eller eiendommer til jøder. De som bryter forbudet vil bli tiltalt for "høyforræderi", en dom som betyr dødsstraff.
Forbudet mot å selge land til jøder er nå utvidet til også å gjelde utleie til jøder eller jødiske organisasjoner. PAs øverste religiøse dommer hevder jødene vil spre "moralsk, politisk og sikkerhetsmessig korrupsjon".

Onsdag 1. april kom sjeik Tayseer Rajab Tamimi, den øverste muslimske dommeren i de palestinske selvstyremyndighetene, med en påminnelse om fatwaen som forbyr salg av eiendom til jøder.

– I følge islamsk lov er den en «alvorlig synd» å selge hus eller land til jøder, sa Tamimi, ifølge Khaled Abu Toameh i Jerusalem Post. Eiendomsmeglere eller andre mellommenn kan også bli straffet dersom de deltar i slike transaksjoner.

Sjeik Tamimi la også ned forbud mot å leie ut eiendom til jøder eller jødiske organisasjoner, for han hevdet jødene vil spre «moralsk, politisk og sikkerhetsmessig korrupsjon».

– Jerusalem er den religiøse, politiske og åndelige hovedstad til palestinerne. Jødene har igjen rettigheter i Jerusalem, sa Tamimi.

Flere titalls palestinere er myrdet de siste 30 årene, mistenkt for å ha solgt eiendom til jøder. Fatah-politikeren Hatem Abdel Kader, som er PA-statsminister Salaam Fayads rådgiver i Jerusalem-saker, forsvarer forbudet mot eiendomssalg til jøder. Han mener det er nødvendig for å beskytte den arabiske befolkningen i den demografiske kampen i Jerusalem-området.

Relaterte artikler:
Dødsstraff for å kjøpe eiendommer i Irak

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise