Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Den palestinske løgnen

Det er liten grunn til å tro at det vil skape fred å oppgi ytterligere land til palestinerne, skriver Hagai Segal.

Segal er en politisk kommentator som hører til på israelsk høyreside. 8. januar skrev han en kommentarartikkel i Yedioth Aharonoth om det han mener er den store palestinske løgnen.

Han tar utgangspunkt i en uttalelse av palestineren Sufian Abu Zeida, som nylig deltok på en akademisk konferanse i Jerusalem. Abu Zeida kom med påfølgende påstand:
– Vi [palestinerne] oppgav Haifa, så nå bør dere [israelere] gi fra dere Nablus.

Faktafeil I
Ved første øyekast virker dette kanskje som et logisk resonnement, innrømmer Segal. Kanskje til og med statsminister Benjamin Netanyahu kan bruke dette i sin egen tale i Washington om to år, i det han er i ferd med å undertegne sluttavtalen; «Dere gav fra dere Haifa, vi gir fra oss Nablus.»

Men det finnes en faktafeil i Abu Zeidas bemerkning. Palestinerne gav nemlig aldri fra seg Haifa. De mistet den.

I 1948 avviste Israels naboer delingsplanen til FN og planla å ta Haifa med militær makt. Dessverre for dem var det noe som gikk galt med planene deres, og de endte opp med å tape byen.

Faktafeil II
Faktisk er det enda en faktafeil i Abu Zeidas argument. Staten Israel har allerede gitt fra seg Nablus, til Yasser Arafat og de palestinske selvstyremyndighetene i 1995.

På dette tidspunktet ble Israel lovet fred og ro i bytte mot Nablus. USA lovet det samme. I det minste på papiret så alt veldig lovende ut. Man mente på dette tidspunkt at palestinerne gradvis begynte å gi opp sin drøm om å få en palestinsk stat med grensene fra 1948. Alt mens Israel gradvis gav fra seg deler av forfedrenes land som takk for en varig fred.

Palestinsk løgn
Men i dag er det opplagt for enhver at palestinerne løy. Haifa by fortsatte å oppta dem. De sprengte byens busser og restauranter i luften. Selv ikke Israels beslutning om å gi fra seg Gaza-stripen har fått slutt på volden. Dette kan innbyggerne i Sderot, Ashkelon, Netivot og andre bosteder nær Gaza-stripen bevitne.

Dermed er det opplagt, mener Segal. Det er ingen grunn til å anta at palestinerne, etter at Netanyahu har gitt bort enda mer land, vil respondere annerledes og glemme Haifa. Feiringen av en potensiell sluttavtale med palestinerne vil enda en gang drukne i lyden av anti-rakettsirenene.

 

 

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart