Dødens plass

Dalal al-Magribi-plassen blir innviet i Al-Bireh 11. mars 2010. Mannen som holder på midten av banneret er Fatah-toppen Tawfiq Tirawi. (Foto: Al-Quds TV, 12. mars 2010)

Uten kjennskap til historie kunne man vært fristet til å ta imot en slik nyhet med glede. Det må være flott at palestinske landsbyer blir regulert og får åpne fellesarealer.

Kystvei-massakren
Med kjennskap til historie blir nyheten dypt tragisk. Dalal al-Magribi deltok i et Fatah-ledet massemord på israelske buss-passasjerer i mars 1978. En gruppe på elleve palestinske terrorister fra Libanon brukte gummibåter til å gå i land om lag 30 kilometer sør for Haifa.

Den første personen de møtte på israelsk jord, den kvinnelige amerikanske naturfotografen Gail Rubin, ble drept. Deretter kapret terroristene en buss med israelske turister og ba den kjøre kystveien mot Tel Aviv. Langs veien skjøt terroristene mot passerende biler, og fire mennesker ble drept. De tvang også passasjerer fra en drosjebil og en annen buss ombord i sin kaprede buss.
Like nord for Tel Aviv ble bussen stanset da israelsk politi skjøt hjulene flate. Skuddvekslingen som fulgte sluttet ikke før terroristene utløste eksplosiver i bussen.

Totalt ble 37 mennesker drept av Dalal al-Magribi og hennes medsammensvorne. 71 ble skadet. Blant de drepte var 13 barn.
Som svar på kystvei-massakren i mars 1978 startet Israel Operasjon Litani i Sør-Libanon, en operasjon mot terroristenes infrastruktur i området.

“Uoffisiell” seremoni
Da nyheten om Dalal al-Magribi-plassen i Al-Bireh ble kjent, protesterte israelske myndigheter overfor selvstyremyndighetene. Kort tid før navneseremonien, og under visepresident Joe Bidens besøk i Israel, meldte PA at arrangementet ble avlyst på grunn av “tekniske årsaker”.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Plassen ble likevel gitt navnet Dalal al-Magribi, og en “uoffisiell” seremoni ble avholdt 11. mars. Ikke mer uoffisiell enn at Tawfiq Tirawi, medlem av Fatahs sentralstyre, Mustafa Abu Rabbi’a, en Fatah-leder i Ramallah og Jamal Hawil, en Fatah-politiker i det palestinske parlamentet, deltok.
Et stort bilde av den kvinnelige terroristen ble plassert på plassen. Palestinsk tv sendte et program for å hylle hennes minne.

– Dette er en stolt og seiersrik dag for det palestinske folk, og en smertens dag for zionistene, sa Rashida, som er Dalal al-Magribis søster. Rashida er offiser i PAs sikkerhetsstyrker.

Hamas vil også hedre
Hamas-regimet på Gaza-stripen kan ikke være slappere enn Fatah med å hylle mordere av jødiske barn og kvinner. De har derfor varslet, på nettstedet Palestine-info 18. mars, at to plasser i Gaza by vil få nye navn og bli kalt opp etter kvinnelige selvmordsterrorister. Den ene etter Dalal al-Magribi, og den andre etter Rim al-Riyashi, som sprengte seg selv i luften ved grensestasjonen Erez 14. januar 2004. Tre israelske soldater og én sivil ble drept, ti skadet.

Det er ikke noe nytt at Dalal al-Magribi blir hedret i det palestinske samfunnet. For Yasser Arafat var hun alltid en helt. PA har gitt skoler, barneleirer og sportsturneringer navn etter henne.

Å hedre terrorister på denne måten legitimerer terrorangrep mot Israel, både i fortid, nåtid og framtid.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag