Vi forhandler for å delegitimere Israel

Mahmoud Abbas forhandler med Israel for å bryte ned den jødiske statens legitimitet internasjonalt, forklarer PA-ambassadør.

Mange spørsmål er stilt ved Israels forhandlingsvilje ettersom regjeringen har nektet å forlenge den midlertidige byggestansen. PA-president Mahmoud Abbas har truet med å trekke seg fra forhandlingene dersom ikke byggestansen forlenges.

Få eller ingen spørsmål har blitt rettet mot palestinerne, på tross av at man gjør lite eller ingenting for å øke grasrotens tilslutning til en fredsløsning.

Israelerne, som følger med på PA TV, kan se at PAs offentlige kanal fortsetter å glorifisere terror til stadighet. Palestinske skolebøker og palestinsk barne-TV er full av lovprisning av sine “martyrer”, stikk i strid med Oslo-avtalens forpliktelser. Troverdigheten slår sprekker når regjeringens egne informasjonskanaler sprer et stikk motsatt budskap av den fred PA hevder å stå for.

MIFF har tidligere rapportert om eksempler på svært tvetydige budskap fra Fatah, det regjerende partiet for selvstyremyndighetene på Vestbredden.

– Revolusjonens våpen i min hånd
En kultur- og utdanningsfestival i Ramallah, arrangert av PA i sommer, er symptomatisk. Dansere stod på scenen med rifler i hendene, mens de sang følgende tekst:

Fra mine sår har mitt våpen sprunget fram.
Å, fra vår revolusjon har mitt våpen sprunget fram.
Det finnes ingen krefter i verden som kan fjerne våpenet fra mine hender.
Mitt våpen har sprunget fram, mitt våpen har sprunget fram […]
Dette revolusjonære folk har ofret og gitt for å kunne leve i fred.
Mitt våpen har sprunget fram, mitt våpen har sprunget fram […]
Han som ofrer sitt blod bryr seg ikke om hans blod flyter på bakken.
Ettersom revolusjonens våpen er i min hånd, vil min tilstedeværelse bli tredd [over Israel].
Mitt våpen har sprunget fram, mitt våpen har sprunget fram.

Dansen ble filmet av PA TV, som har sendt den 7 ganger siden juni. Sist gang var så sent som 21. september.

Fredsforhandlinger “intet mål”
PAs ambassadør i Libanon, Abdullah Abdullah, går langt i å antyde at den palestinske innsatsen i forhandlingene ikke kommer fra et genuint ønske om en fredsløsning med Israel. Snarere tvert imot.

Abdullah hevder PA-regjeringen bruker forhandlingene til å undergrave Israels legitimitet internasjonalt. Fredsforhandlingene er “ikke et mål” i seg selv. De ønsker snarere å presentere den jødiske staten som “en opprørsk og rasistisk stat”.

– Er i ferd med å lykkes
Abdullah indikerer at målet om å peke på Israels “krigsforbrytelser” og isolere nasjonen, akkurat som man gjorde med Sør Afrika, allerede er i ferd med å lykkes.

– Mange israelere i viktige stillinger er redde for å reise til europeiske land, fordi de kan bli stilt for retten for sine krigsforbrytelser, sa ambassadøren til den libanesiske avisen Al-Hayat 9. september i år.

 

Forrige artikkelAbbas gir Israel skylden om samtalene bryter sammen
Neste artikkelKina-ambassadør: – Vi beundrer Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no