I motsetning til mange andre arabere, har palestinerne nok mat

31. januar 2011 hadde Amira Hass en artikkel på haaretz.com, nettstedet til den israelske avisen Ha’aretz.

31. januar 2011 hadde Amira Hass en artikkel på haaretz.com, nettstedet til den israelske avisen Ha’aretz.

Hovedinnholdet i artikkelen er gjengitt i Palestinerne tror ikke på opprør.

Her skal vi gjengi hva som skjedde i en palestinsk grønnsakbutikk i Ramallah nå under opptøyene i Tunisia og Egypt. Hass var der sammen med folkene i butikken. En ansatt i butikken sa: “La dere merke til hva demonstranten [i Tunis, gjengitt på Al Jazeera] nettopp sa? Han sa at palestinernes situasjon er bedre enn tunisiernes, for de [palestinerne] har mat.”

Hass svarte at hun hadde hørt det samme fra egyptere som deltok i solidaritetsreisen til Gaza i romjula 2009. (Vi har omtalt den her.)

De egyptiske deltakerne på reisen var forbløffet over hvor rikelig det var med mat på Gaza, særlig frukt og grønnsaker. Og det var ikke israelere som sa dette. Det var egyptere og palestinere.

Det mest velsmurte hjelpeapparatet i verden [med hjelp til palestinerne] sikrer at det ikke blir noe opprør på grunn av matmangel verken i Gaza eller på Vestbredden, heller ikke fra de fattigste familiene, skriver Hass.

Hun skriver med andre ord at alle palestinerne har nok mat, i motsetning til folk i Tunisia, Egypt og andre arabiske land.

Mer fra denne artikkelen iPalestinerne tror ikke på opprør.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise