Kvinnesak-kampanje hyller terrorist

De siste ukene har 50 arabiske tv-stasjoner, inkludert PA TV, kjørt en reklamespott for kvinnesak hvor en framstående Fatah-terrorist blir hyllet som rollemodell.

Den arabiske produsentunionen for fjernsyn (APUTV) står bak kampanjen. APUTV arbeider under paraplyen til Den arabiske liga, og de arabiske ministrenes informasjonsråd, ifølge kampanjens engelskspråklige nettside.

Mughrabi som rollemodell
En av reklamespottene presenterer flere ulike kvinnelige «rollemodeller». Én av kvinnene som her løftes fram som forbilde for dagens arabiske kvinner, er Dalal Mughrabi.

I 1978 ledet Fatah-kvinnen det mest dødelige terrorangrepet Israel har opplevd de siste tiårene. 37 israelere ble drept, inkludert 13 barn. Sammen med ti andre terrorister ble også Mughrabi drept under kampene som oppstod.

I kampanjevideoen [se video] presenteres Mughrabi som rollemodellen for «martyriet» og «seier over fienden».

En annen kvinne som løftes fram som kvinnelig rollemodell er den arabiske poeten Al Khansa fra 600-tallet e.Kr. Hun skal ha feiret sine fire sønners martyrdød i krig. I reklamevideoen blir hun framstilt som et forbilde i «besluttsomhet» og «martyriet og giversinn».

Vil «løfte fram viktige kvinner»
– Kvinner er avgjørende partnere og viktige bidragsytere i utviklingen av samfunnet, heter det på nettsiden. Og en av kampanjens mål er å «løfte fram viktige kvinner som har ytt stor tjeneste til samfunnet», heter det.

FN-organ ført opp som sponsor
10. februar avslørte Palestinian Media Watch at kampanjens engelsk-språklige nettside hadde ført opp FNs befolkningsfond (UNFPA) som sponsor. UNFPA arbeider vanligvis med spørsmål som er knyttet til menneskerettigheter, helse og likestilling. I dette tilfellet kunne man få inntrykk av at FN-organet støttet en kampanje som berømmer terror og død.

UNFPA tar avstand
Logoen til UNFPA er siden fjernet fra Hvite henders nettsider.

UNFPA har sendt ut en pressemelding og bedt Palestinian Media Watch om å gjøre kjent at FN «ikke var involvert i kampanjen».

UNFPA melder at de ikke hadde noen rolle i utvalget av kvinner som ble presentert, og hevder «ingen økonomisk støtte er gitt» til kampanjen. Ifølge UNFPA skal deres bidrag være begrenset til å ha gitt informasjon og data til kampanjens arrangører i 2008.

– UNFPA fordømmer enhver voldshandling som tar livet av uskyldige mennesker, og tar derfor avstand fra kampanjen, skriver FN-organisasjonen.

 

 

 

 

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise