Abbas utdanner palestinerne til hat

- Utdanningen man gir [barn og unge] er den mest autentiske refleksjonen av ens ideologi, visjon, mål og karakter, skriver Yoram Ettinger.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Mye har vært skrevet og sagt i Israel de siste dagene om hvordan PAs propagandamaskineri må ta sin del av skylden for terroraksjonen i Itamar lørdag.

Blant annet statsminister Benjamin Netanyahu har krevd at PA-president Mahmoud Abbas gjør mer for å lære sitt eget folk om forsoning med Israel. Budskapet Abbas forkynner på de internasjonale pressekonferansene, der han fordømmer terrorangrep på engelsk, er ofte et totalt annet enn det han sier til sine egne.

– Hjernevasker palestinsk ungdom
Yoram Ettinger tar denne argumentasjonen et steg videre i en kommentarartikkel i Yedioth Aharonoth 16. mars.

Den pågående hat- og demoniseringskampanjen som pågår mot Israel ble nettopp initiert av Abbas selv, da Yassir Arafat var president. I 1994 tok den nåværende palestinske lederen kontrollen over mediene og forkynnelsen i moskeene. Dessuten lot han skolesystemet preges av propaganda mot jødene og Israel.

– Mens Abbas snakker rolig, gjennomfører han et fryktinngytende stykke utdannelse i hat, som for det meste er finansiert av amerikansk bistand (over 11,3 milliarder siden 2007). Helt siden 1994 har han hjernevasket palestinske ungdommer og produsert hundretusener av potensielle terrorister eller selvmordsbombere, skriver Ettinger.

Ønsker Abbas fred?
– Utdanningen som blir gitt er den mest autentiske refleksjonen av ens ideologi, visjon, mål og karakter, legger han til.

Ettinger er i tvil om Abbas i det hele tatt ønsker fred, og viser til en rapport fra professor Efraim Karsh fra 2010. Karsh er leder for Midtøsten- og Middelhavsstudiene ved King’s College i London.

– Historisk urettferdighet
I rapporten skriver Karsh at Abbas og Arafat er to sider av samme sak: “Dogmatiske PLO-veteraner som aldri har gått bort fra sine forpliktelser til Israels ødeleggelse […] Han (Abbas) har beskrevet proklameringen av Israel som en uovertruffen historisk urettferdighet og har sverget sin uforanderlige motstand mot å akseptere denne urettferdigheten.”

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er ingen fundamental forskjell mellom Hamas og PLOs ultimate mål når det gjelder Israel. Ingen av dem aksepterer den jødiske statens rett til å eksistere og begge er forpliktet på dens ødeleggelse, forklarer Karsh.

Bånd til KGB
Ettinger påpeker også at Abbas har deltatt på en rekke kurs med KGB og var mannen som koordinerte PLOs bånd til kommunistlandene. Så sent som 13. august 2009 ratifiserte han følgende resolusjon ved Fatahs 6. generalforsamling:

– Kampen skal ikke stanse inntil zionistentiteten er utslettet og Palestina er frigjort.

Skolebøker bekrefter ideologi
Denne holdningen skinner gjennom i skolebøkene som brukes. Skolebøker som Abbas selv kontrollerer.

– Abbas skolebøker bekrefter grunndokumentet til PLO, Den palestinske pakt. […] To tredeler av Pakten er dedikert til ødeleggelsen av den jødiske staten, som en forutsetning for å nå palestinske mål, forklarer Ettinger.

Disse bøkene glorifiserer selvmordsbombing og avviser Israels rett til å eksistere. Ettinger nevner noen konkrete eksempler for bevisbyrdens skyld:

– Femteklasseboken av Vårt nydelige språk, side 26, 31, 32, 36 og 70.

– Tiendeklasseboken Gramatikk, side 30 og 146.

– Tiendeklasseboken Islamsk utdanning, side 42-44, 48 og 50.

– Tiendeklasseboken Moderne verdenshistorie, side 64.

Full av demonisering
Som også Palestinian Media Watch hyppig rapporterer, er PAs offisielle fjernsynskanal PA TV, styrt av Abbas, full av demonisering av Israel.

Den 29. januar 2010 sendte kanalen den ukentlige fredagsprekenen. Denne dagen snakket predikanten om jødene som “fiender av Allah og menneskeheten, moderne nazister som må bli utslettet”.

Kaller opp steder etter terrorister
Samtidig avlegger både Abbas selv og statsminister Salaam Fayyad besøk hos de etterlatte familiene av selvmordsbombere. I tillegg betaler de terroristfamilier faste månedsbeløp, eller enkeltbeløp.

De palestinske myndighetene kaller opp hendelser og steder etter “prominente” terrorister. En fotballturnering i februar, som MIFF har skrevet om tidligere, ble kalt opp etter den kvinnelige selvmordsbomberen Wafa Idris. I januar 2010 kalte de opp et stort kryss i El Bireh etter Dalal Mughrabi, som i 1978 tok livet av 38 busspassasjerer i Israel.

– Hatutdannelse er roten til den arabisk-israelske konflikten, som alltid har handlet om eksistensen til, ikke om størrelsen til, den jødiske staten. Utdannelse til hat på den ene siden og fredsforhandlinger på den andre siden utgjør et paradoks, mener Ettinger.

Ignorering oppmuntrer terror
Japan og Tyskland var liknende hatregimer som de palestinske myndighetene under Den andre verdenskrig. Men begge ble totalforandret til fredelige land straks de kvittet seg med hatutdanningen, minner han oss på.

– Å ignorere viktigheten av hatutdanning er å belønne og oppmuntre terror på bekostning av fred og vestlige demokratiske verdier, avslutter Ettinger.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise