Palestinerne stiger på FNs levekårsindeks

De palestinske områdene på Vestbredden og Gaza-stripen går kraftig fram på FNs Human Development Index (HDI).

en oppdatert versjon av 2010-rangeringen ligger palestinerne på 97. plass, like foran Bolivia, Paraguay og Filippinene. I 2009 lå palestinerne på 110. plass.

Palestinerne ligger foran flere arabiske naboland og store muslimske land. Egypt kommer for eksempel på 104. plass, Indonesia på 111. plass, Syria på 114. plass, Marokko på 117. plass og Pakistan på 128 plass.

Til tross for alt palestinerne anklager Israel for, med rette og urette, scoret de mellom 4 og 31 prosent bedre enn gjennomsnittet av arabiske land på alle hoved-tall når det gjaldt levelengde og utdanning i 2007.

172 land og landområder er med på den siste oppdaterte 2010-rangeringen. I tillegg er det listet opp drøyt 20 land som enda ikke har levert tall til å komme inn på rangeringen. De fleste av disse vil sannsynligvis komme under de palestinske områdene på listen.

Levekårene til folk i nesten hundre land omkring i verden er altså verre eller mye verre enn levekårene til palestinerne.

Da den første 2010-rangeringen for HDI ble offentliggjort i november, var ikke de palestinske områdene tatt med på oversikten, fordi det manglet data-tall som kunne gi dem riktig plassering på listen. Israel ligger på 15. plass.

Forrige artikkelUD: Gaza-blokaden er lovlig
Neste artikkelTre opprørere drept i Syria
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.