Programleder hyller terrorister

På tv-klippet ovenfor kan du se en kvinnelig palestinsk programleder sende varme hilsener til terroristen Ahlam Tamimi, som sitter i israelsk fengsel. Programlederen er på besøk hos familien Muhammad Wael Daghlas, som også sitter i fengsel. Daghlas og Tamimi deltok i planlegging og gjennomføring av et terrorangrep som drepte 15 sivile israelere i pizzarestauranten Sbarro i Jerusalem i august 2001.

10. august 2011 sendte den Fatah-kontrollerte tv-kanalen i de selvstyrte palestinske områdene en hilsen fra en kvinnelig programleder til Ahlam Tamimi. I august 2001 kjørte Tamimi en palestinsk selvmordsbomber til pizzarestauranten Sbarro i Jerusalem. 15 mennesker ble drept i terrorangrepet, inkludert 7 barn.

Palestinian Media Watch har avdekket et nytt eksempel på hvordan terrorister blir hyllet i offisielle palestinske sammenhenger.

10. august sendte PA TV programmet “I en krigers hus”. “Krigeren” som ble æret med besøk var Muhammad Wael Daghlas, som er dømt til 15 livstidsdommer i Israel for sin planlegging av Sbarro-angrepet i Jerusalem.

Under besøket sendte programlederen også en spesiell hilsen til Ahlam Tamimi. “Vi sender de beste ønsker av lojalitet til Ahlam Tamimi. Vi ønsker henne frihet, hun og de andre fantastiske kvinnelige fangene. En spesiell hilsen til deg, Ahlam,” sa programlederen. [Se klippet i toppen av siden.]

PA TV blir finansiert gjennom busjettene til de palestinske selvstyremyndighetene, hvor Norge er en betydelig bidragsyter.

I mars 2011, dagen før det grusomme terrorangrepet i Itamar, besøkte programmet “I en krigers hus” hjemmet til Tamimis familie. Tv-bildene viste blant annet en æresbevisning Tamimis familie er gitt av Fatah, hvor terroristen blir utropt til “en heltemodig fange”. Æresbevisningen inneholder bilder av Tamimi og tidligere Fatah-leder og PA-president Yasser Arafat.

Samme måned valgte PAs statsminister Salam Fayyad, som ofte blir omtalt i Vesten som en “moderat” leder, å hylle flere palestinske kvinner som deltok i dødbringende terrorangrep under den andre intifadaen.

Forrige artikkelForrige gang FN anerkjente en palestinsk stat
Neste artikkelTyrkia signerer militæravtale med Egypt
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.