Terrorristmor brukt i PAs FN-kampanje

Æres den som æres bør. I PAs tilfelle er det en mor til fire terrorister som til sammen soner 18 livstidsdommer i israelske fengsler.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Da PA offisielt innledet sin kampanje inn mot FN for å få anerkjent en palestinsk stat, benyttet de kvinnen Latifa Abu Hmeid til å fronte saken.

Hun er mor til sju barn som til sammen har titalls liv på samvittigheten. Fire av disse soner i dag sammenlagt 18 livstidsdommer i Israel, mens en femte er “martyr”.

Fikk ærespris

Abu Hmeid ledet en prosesjon til FNs kontorer i Ramallah, der hun overleverte et brev adressert til organisasjonens leder Ban Ki-moon.

Mens hun var i fokus i de palestinske mediene valgte PAs minister med ansvar for fanger i israelske fengsler, Issa Karake, å gi henne en pris kalt “Plaketten for besluttsomhet og giverglede”. Den var inngravert med navnene på hennes fire terrorsønner som i dag soner flere livstidsdommer.

Karake beskrev derfor hvorfor Abu Hmeid fortjente en slik pris, rapporterer Palestinian Media Watch(PMW):

– Det er henne som fødte krigerne og hun fortjener at vi bøyer oss for henne i ærbødighet og takknemlighet, hevdet ministeren.

18 livstidsdommer
De fire terrorfengslede sønnene hennes er:

– Nasser Abu Hmeid – soner sju livstidsdommer og 50 år. Var kommandør i Al Aqsa-brigadene (Fatahs militære fløy) i Ramallah. Dømt for å ha drept sju israelere og forsøk på drap av tolv andre.
– Nasr Abu Hmeid – soner fem livstidsdommer. Medlem av terrorgruppen Tanzim (Fatahs terrorfløy) og er dømt for å ha vært involvert i to terrorangrep og i våpensmugling.
– Sharif Abu Hmeid – soner fire livstidsdommer. Var involvert i terrorangrep mot sivile og soldater. Var med en selvmordsbomber til sitt åsted i mars 2002.
– Muhammed Abu Hmeid – soner to livstidsdommer og 30 år. Involvert i terrorangrep.

Den femte sønnen, “martyren”, heterAbu Al-Mun’im Muhammed Yusuf Naji Abu Hmeid. Han var medlem av Hamas’ militære fløy Al-Qassam. Han planla samt utførte bakholdsangrepet og mordet på en israelsk etterretningsoffiser.

Det har ikke lyktes PMW å finne ut hvilke dommer Latifa Abu Hmeids to siste sønner soner for i dag.

Misbruk av RamadanMedieovervåkingsorganisasjonen har nylig også rapportert hvordan PA benyttet den hellige måneden Ramadan til å lovprise palestinske martyrer og terroristfanger i israelske fengsler.

Forrige artikkelIsrael trekker tilbake politiets representant i Tyrkia
Neste artikkelSenatorer oppfordrer Obama til pro-israelsk linje
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no