– Anerkjenner de Palestina, anerkjenner de terror

PA-minister med ansvar for palestinske fanger i israelske fengsler, Issa Karake, trekker en skremmende konklusjon rundt den ventede anerkjennelsen av en palestinsk stat i FNs generalforsamling.

MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

I løpet av den kommende uken kan Israel risikere å se palestinerne få anerkjent sin stat i FNs generalforsamling. PA vil også be Sikkerhetsrådet om fullt medlemskap i FN for denne staten, noe USA vil legge ned veto mot.

PAs “fengselsminister” Issa Karake sier PA vil tolke en internasjonal anerkjennelse av deres stat som en legitimering av voldsgjerningene til de palestinske terrorfangene i israelske fengsler.

Anerkjennelse = legitimitet til terror
– Anerkjennelsen av staten betyr anerkjennelse av legitimiteten til den palestinske motstandskampen som den palestinske nasjonen har kjempet, i søk etter frihet og uavhengighet. I tillegg indikerer anerkjennelsen av staten at fangenes kamp blir legitimert og lovlig i følge FN-resolusjonen selv, sier Karake til avisen Al-Hayat Al-Jadida.

I mange år har PA understreket at all terror de har gjennomført, inkludert mord på sivile ved bruk av selvmordsbombere, er anerkjent i FN-resolusjon 3236. Teksten “anerkjenner det palestinske folks rett til å igjen sikre seg sine rettigheter ved bruk av alle midler, i overholdelse av hensiktene ved og prinsippene i FN-charteret.”

Det samme FN-charteret som 3236 refererer til, forbyr imidlertid å ramme sivile mål i en krigssituasjon.

– Vår juridiske rett
Karake finner også støtte i et tidligere sitat fra parlamentsmedlem for Fatah, Muhammed Dahlan, som i juli argumenterte for bruk av vold “på riktig sted og riktig tidspunkt”.

– [Voldelig mostandskamp] er vår rett, vår juridiske rettighet. Det internasjonale samfunnet bekrefter dette for oss. Men det er lederskapets ansvar å bruke dette på riktig sted og riktig tidspunkt. Vi kan ikke la dette hvile i hendene på ungdommen som bruker sin egen dømmekraft. Det er forskjellen på at PA bruker denne retten og at hvem som helst andre gjør det, sa han.

Skaper helter
Palestinian Media Watch (PMW) poengterer at PAs legitimering og rettferdiggjøring av terror mot sivile har ført til at disse “martyrene” og terrorfangene i israelske fengsler hylles som rollemodeller og helter.

– PAs ideologi skaper helter av terrorister som Ahlam Tamimi, som soner seksten livstidsdommer for å ha hjulpet en selvmordsbomber som tok livet av sju barn og åtte voksne; Anas Jaradat, som ledet Islamsk Jihad i Jenin og var ansvarlig for tre bilbomber mot Israel som tok livet av titalls personer; og Salim Hajja, som soner seksten livstidsdommer for å ha vært involvert i tre selvmordsangrep som til sammen tok livet av 51 og drepte hundrevis. PMW har dokumentert at alle disse terroristene ble hedret senest sist måned, skriver medieovervåkningsorganet.

Det er altså disse ugjerningene Karake nå forklarer vil bli tolket som å ha blitt legitimert av FN.

 

Forrige artikkelTusk: – Israels sikkerhet må ikke trues av “Palestina”
Neste artikkelYachimovich ny Ap-leder
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -