PA vil få palestinske byer på UNESCO-listen

De palestinske myndighetene ønsker å oppnå verdensarvstatus i UNESCO, straks FN-organet anerkjenner dem som medlemmer, melder Jerusalem Post. I første omgang er det snakk om å nominere Jesu fødeby Betlehem, mens steder som Hebron og Nablus senere kan bli lagt til.

Hamdan Taha, den palestinske ministeren for kultursaker, mener et medlemskap i organet er palestinernes «naturlige rett».

– Et UNESCO-medlemskap bærer med seg et budskap om rettferdighet og rettigheter. Hvorfor må palestinerne utelates fra det internasjonale systemet? Jeg ser det som en kroning av langsiktige tiltak de siste 20 årene, uttalte han mandag.

Avstemningen om et palestinsk medlemskap vil trolig skje på UNESCOs generalkonferanse i perioden 25. oktober til 10. november. Israel og amerikanerne beskylder PA for å politisere FN-organet gjennom sin søknad.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise