PA vil få palestinske byer på UNESCO-listen

De palestinske myndighetene ønsker å oppnå verdensarvstatus i UNESCO, straks FN-organet anerkjenner dem som medlemmer, melder Jerusalem Post. I første omgang er det snakk om å nominere Jesu fødeby Betlehem, mens steder som Hebron og Nablus senere kan bli lagt til.

Hamdan Taha, den palestinske ministeren for kultursaker, mener et medlemskap i organet er palestinernes “naturlige rett”.

– Et UNESCO-medlemskap bærer med seg et budskap om rettferdighet og rettigheter. Hvorfor må palestinerne utelates fra det internasjonale systemet? Jeg ser det som en kroning av langsiktige tiltak de siste 20 årene, uttalte han mandag.

Avstemningen om et palestinsk medlemskap vil trolig skje på UNESCOs generalkonferanse i perioden 25. oktober til 10. november. Israel og amerikanerne beskylder PA for å politisere FN-organet gjennom sin søknad.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise