PA vil få palestinske byer på UNESCO-listen

De palestinske myndighetene ønsker å oppnå verdensarvstatus i UNESCO, straks FN-organet anerkjenner dem som medlemmer, melder Jerusalem Post. I første omgang er det snakk om å nominere Jesu fødeby Betlehem, mens steder som Hebron og Nablus senere kan bli lagt til.

Hamdan Taha, den palestinske ministeren for kultursaker, mener et medlemskap i organet er palestinernes “naturlige rett”.

– Et UNESCO-medlemskap bærer med seg et budskap om rettferdighet og rettigheter. Hvorfor må palestinerne utelates fra det internasjonale systemet? Jeg ser det som en kroning av langsiktige tiltak de siste 20 årene, uttalte han mandag.

Avstemningen om et palestinsk medlemskap vil trolig skje på UNESCOs generalkonferanse i perioden 25. oktober til 10. november. Israel og amerikanerne beskylder PA for å politisere FN-organet gjennom sin søknad.

Forrige artikkelKIA og Lockheed Martin håper på IAF-avtale
Neste artikkelByggeboom på Vestbredden
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no