PLO krever fortsatt “hele Palestina”

Hvor mange ganger må palestinerne uttrykke sitt egentlige mål før verden tror dem? undrer Evelyn Gordon.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Hva palestinske ledere sier til sine egne nasjonale medier – slik virkeligheten beskrives i PAs fjernsynskanal, offisielle aviser, skolebøker og kart – er ofte helt annerledes enn det fredsbudskapet som presenteres gjennom intervjuer med palestinske ledere på CNN og NRK.

Hva mener de egentlig?
Er PA-myndighetenes sanne holdninger slik som de forfekter blant sine egne, eller er de bare for feige til å fronte det samme fredsbudskapet hjemme og slik endre folkeholdningen de selv har skapt? Er de redde for at dette vil føre til opprør og misnøye hos det palestinske folk?

Evelyn Gordon er overbevist tilhenger av den første hypotesen. De palestinske lederne er overhode ikke interessert i noen fred som innebærer Israels fortsatte eksistens, selv om de argumenterer for en tostatsløsning internasjonalt, argumenter Gordon i en artikkel i Commentary Magazine 7. oktober 2011.

Kart viser sannheten
– Dersom noen mener palestinerne ønsker en stat som kan leve side om side med Israel i fred, burde de se på kartet som ble kringkastet på PAs offisielle fjernsynskanal dagen etter at PA-president Mahmoud Abbas formelt søkte om statsanerkjennelse i FN, skriver Gordon innledningsvis.

PA TV, kontrollert direkte av PA-presidenten selv, viste et kart over Israel, Gaza og Vestbredden pakket inn i et palestinsk flagg med en stor nøkkel som er stukket gjennom.

– De er begge [flagget og nøkkelen] et symbol på eierskap. Det kunne ikke bli sagt klarere: Det [hele “Palestina”] er vårt og vi har til hensikt å ta det tilbake. Men dersom noen er i tvil står det også arabiske ord til forklaring. Ifølge Palestinian Media Watch betyr de “utvist”, “løse” og “rett til å vende tilbake”, skriver hun.

1968-charter gjeldende
Det var PLO og ikke PA, som leverte inn statssøknaden til FNs generalforsamling. På 1990-tallet ble det hevdet at PLOs charter ble endret som en del av Oslo-prosessen, men organisasjonen presenterer fortsatt et uforandret 1968-charter på nettsidene til sitt FN-kontor.

– Vårt mål å utslette zionismen
Her følger noen punkter i charteret fra 1968 som Gordon trekker fram:

Artikkel 1: “Palestina er det arabisk-palestinske folks hjemland.”

Artikkel 2: “Palestina, med de grensene det hadde under Det britiske mandatet, er en udelelig territorial enhet.”

Artikkel 9: “Væpnet kamp er den eneste måten å frigjøre Palestina.”

Artikkel 15: “Frigjøringen av Palestina […] har som mål å utslette zionismen i Palestina.”

Artikkel 19: “Delingen av Palestina i 1947 og etableringen av staten Israel er i sin helhet ulovlig.”

Artikkel 23: “[Zionismen] er rasistisk og fanatisk i sin natur. Aggressiv, ekspansjonistisk, kolonistisk i sin hensikt og metodisk fascistisk. Israel er zionistbevegelsens instrument […] frigjøringen av Palestina vil ødelegge zionistenes og imperialistenes tilstedeværelse.”

– Hold det for deg selv!
Til slutt trekker Gordon fram et sitat fra Abbas Zaki, som sitter i Fatah-partiets sentralkomité. Hun mener dette viser hva som er PLOs hensikt med en palestinsk statsdannelse.

– Alle vet at vårt større mål ikke kan oppnås på et øyeblikk. Dersom Israel trekker seg ut fra Jerusalem, evakuerer 650.000 bosettere og avvikler muren – hva vil det da bli igjen av Israel? Det ville bety slutten [for landet] […] Dersom vi sier at vi ønsker å utslette Israel – kom igjen, det er for vanskelig. Det er ingen [akseptabel] politikk å snakke slik. Ikke si slike ting til verden. Hold det for deg selv, sa Zaki til Al-Jazeera 23. september 2011.

Det koker ned til ett spørsmål: Hvor mange ganger må palestinerne uttrykke sitt egentlig mål før verden endelig tror dem? undrer Gordon.

 

Forrige artikkelSykehuskrise etter masseoppsigelse
Neste artikkelHaredim og IDF
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no